zondag 25 september 2016

Mexico – LGBT's | "Opnieuw massale betoging in Mexico tegen Homohuwelijk"

Mexico – LGBT's  →  In Mexico-Stad zijn zaterdag – 25 september 2016 – voor de 2e keer in twee weken tijd tienduizenden mensen de straat opgegaan om te "demonstreren tegen het homohuwelijk"     Volgens de organisatoren van de protestactie deden er minstens 215.000 mensen mee.

Twee weken geleden demonstreerden bij 'een soortgelijk protest' naar schatting zo'n 300.000 mensen   Tegelijkertijd met de protesten tégen het homohuwelijk, waren in Mexico-Stad ook honderden voorstanders van de wetswijziging aanwezig die eveneens een demonstratie hielden.

Het streng katholieke land is verdeeld over de invoering van het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. President Enrique Peña Nieto maakte in mei 2016 plannen bekend voor een grondwetswijziging.  Elke vorm van discriminatie wordt daarin strafbaar gesteld en gelijke rechten voor iedereen gegarandeerd. Dit heeft als gevolg dat het homohuwelijk in heel Mexico gelegaliseerd wordt.  Dat is nu alleen nog maar in Mexico-Stad en in drie deelstaten het geval.
                               
                                         
80 procent katholiek
Aanhangers van het 'Nationale front voor de familie', dat de protestactie organiseert, liepen bij de demonstratie met borden met teksten als 'een geadopteerd kind verdient een moeder en een vader' erop.

Volgens AP identificeert 80 procent van de Mexicanen zich als katholiek.

Zie ook:
bronnen: NRC.nl / Twitter.com – NRC.nl / YouTube.com