dinsdag 30 augustus 2016

VS - Presidentsverkiezing | Alles voor stemmen: "Trump lanceert LHBT-shirts"

USA – Nog een paar maanden te gaan, maar de Amerikaanse presidentskandidaten proberen nu al op alle mogelijke manieren zieltjes te winnen.  Twinks plaatsen zwijmelende foto's met Donald Trump op Twitter en Hunks gaan uit de kleren voor Hillary Clinton   Trump komt nu officieel met de 'LGBTQ for Trump'–kledinglijn.  Een verrassende zet, voor iemand die binnenkort op 't zeer homofobe congres van de Family Research Council te gast is.

"Met deze 'equality tee' laat je je trots en steun voor Trump zien", staat te lezen in de webshop van de officiële Trump-campagne.  De T-shirts kosten zo'n 30 dollar (5 dollar extra als je een XXXL-versie wilt), maar de buttons met dezelfde opdruk zijn echt een koopje: slechts 5 dollar

Trumps twee gezichten
De regenboogshirts worden niet door iedereen met open armen onthaald.  Donald Trump lijkt de LHBT-gemeenschap namelijk 'n zeer lauw hart toe te dragen  Zo heeft hij beloofd het openstellen van het huwelijk te willen terugdraaien,  is hij voorstander van de omstreden toiletwetten in North Carolina en wil hij religieuze groepen toestaan om homo's te discrimineren. Bovendien is een van zijn adviseurs 'Michele Bachmann', een zeer felle tegenstander van LHBT's en hun rechten.

#Twinks4Trump
Begin dit jaar startten jongeren in Amerika het parodie-account Twinks4Trump op Twitter. Het account had in no-time 3000 volgers. Honderden tweets met 'daddy'-berichtjes werden naar Trumps account gestuurd en een 'Twink-kledingcollectie' volgde. Of Trump er zelf blij mee is ?!  Dat valt te betwijfelen
                           
                          
Hillary's mannen
Ook voor Donald Trumps tegenstander is er support uit onverwachte hoek. Model Eric Turner startte onlangs de campagne 'Hunks for Hillary'  Het idee is hetzelfde, maar de Hillary-fans pakken het net wat groter aan  Bovendien is Hillary's staat van verdienste wat betreft LHBT-rechten beter. Hoewel ze eerst nog aarzelde over het openstellen van het huwelijk, is ze inmiddels uitgesproken voorstander  Tijdens New York Pride in juni liep ze met haar hele campagneteam mee in de optocht.
                                                              

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Twinks4Trump ·&· Bros4Hillary / YouTube.com  CNN