vrijdag 26 augustus 2016

Egyptische politie gebruikt "Grindr" om LHBT's op te sporen en te arresteren ‼

Egypte – 'Grindr'   Over de hele wereld is de datingapp razend populair, maar nu gebruikt de Egyptische politie de homo-app "Grindr" voor hele andere doeleinden.  Agenten worden ervan beschuldigd de app te gebruiken om homo's op te sporen en te arresteren, meldt Metro UK.

De politie zou de app gebruiken om leden van de LHBT-gemeenschap op te sporen  Door de app zo te gebruiken, brengt de app homo's, les- bienne's en biseksuele mensen in gevaar.  De app maakt gebruik van GPS en volgens een anonieme bron gebruikt de politie die gegevens om te checken waar de mensen zitten.

Arrestaties
"Afgelopen maand zijn er een aantal arrestaties in verband met de app gebracht", laat de bron weten.  "Je kunt de locatie van de gebruiker tot op een paar honderd meter nauwkeurig bepalen". De bron voegt toe dat de profielfoto ook wordt gebruikt zodat de politie gebruikers van de app kan identificeren.

Het verbaast de bron hoe makkelijk mensen de persoonlijke gegevens delen in een land als Egypte.  "Het is stommer dan stom. Ik kan iedereen adviseren voorzichtig te zijn met online daten".

Hoewel homoseksualiteit niet verboden is in Egypte, worden veel homoseksuelen lastiggevallen en gemarginaliseerd.

Zie ook:  
Berichten uit 2014:

bronnen: MetroNieuws.nl / Twitter.com – Dagblad Metro