donderdag 21 januari 2016

VS – Baltimore | Een Homo-stel laat hun dochter dopen in een Katholieke Kerk

Een Katholieke Kerk in het Amerikaanse Baltimore heeft onlangs de dochter van een homoseksueel stel gedoopt. In tegenstelling tot bijna alle kerkgenootschappen in de VS staat de Saint Matthew Catholic Church wel open voor homoseksuele relaties en dat zij kinde- ren kunnen adopteren. De ceremonie vond al enkele maanden geleden plaats maar de video gaat nu pas viraal ‼

De Saint Matthew Catholic Church in Baltimore, Maryland is zeer uniek. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze Katholieke Kerk open staat voor homo's en lesbiennes, en daarbij zelfs toestaat dat kinderen van homo of lesbische koppels worden gedoopt. Dit blijft zeer uniek ge- zien het feit dat 9 op de 10 Katholieke Kerken weigeren kinderen van homo of lesbische koppels te dopen.

Recent lieten John en Michael hun dochtertje Rosie dopen in de Katholieke Kerk. Beide mannen vonden het zeer belangrijk dat hun dochter ge- doopt werd zodat ze kan opgroeien binnen de tradities van de Katholieke Kerk. De Katholieke Kerk in Baltimore verwelkomt al langer HoLeBi's, ook de gelovigen zelf staan er vierkant voor open. John en Michael zijn zelf gelovig en vonden het dus niet meer dan normaal dat hun dochter werd gedoopt.

bronnen: GaySite.nl / HoLeBi.info / Vimeo.com