donderdag 21 januari 2016

Amsterdam | Kandidaten 'Roze Lieverdje' 2016 zijn bekend - Stemmen maar ‼

Amsterdam – Roze Lieverdje  →  De kandidaten voor het Roze Lieverdje van 2016 zijn bekend. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijk- se prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn/haar sporen verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. 

Uit tientallen nominaties heeft de jury als kandidaten gekozen voor: Krzysztof Dobrowolski-Onclin, Döne Fil, Ellie Lust, BeyonG Veldkamp en L'HBTQ Magazine. Het is nu aan de Amsterdammers om via een internetstemming te bepalen  wie het  Roze Lieverdje van 2016 wordt. Vanaf gisteren kan gestemd worden via: de website 

Zondag 14 februari, Valentijnsdag, wordt de prijs uitgereikt op het Spui om 15.00 uur aan de voet van 'zijn grote broer', het beeld op het plein. Op donderdag 4 februari kan iedereen nader kennismaken met de kandidaten tijdens een evenement, gepresenteerd door Luna Lunettes.

Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB's te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De jury bestaat uit: Rocco Piers (voorzitter), Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel, Marie-Anne van Reijen, Matthieu Hemelaar en Ella Weggen.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


     ◄  In 2014 won Lady Galore het Roze Lieverdje