zondag 17 januari 2016

UK – Feltham | "Het eerste huis van Freddie Mercury wordt Nationaal erfgoed"

Engeland →  Het eerste Londense huis van Freddie Mercury – 22 Gladstone Avenue, Feltham – is vanaf dit jaar Nationaal Brits erfgoed en het krijgt daarmee meteen ook het bekende blauwe bordje van de Engelse monumentenzorg English Heritage

Hiermee wordt het huis in de wijk 'Feltham' officieel onderdeel van het Engelse erfgoed. Eerder gebeurde hetzelfde met de voormalige woon- plaatsen van John Lennon, Charlie Chaplin en Jimi Hendrix. De afgelopen 150 jaar werden zo al meer dan 900 blauwe bordjes op huizen in heel Londen gehangen.
                          

                           
Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara was een groot Britse rockmusicus. En bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen die uitgroeide tot één van de beste en populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij staat bekend als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem. Op 23 november 1991, één dag voor zijn overlijden, maakte Mercury officieel wereldwijd bekend dat hij leed aan Aids. Dat deed hij door middel van een kort persbericht gemaakt op zijn sterfbed. Freddie Mercury stierf op 24 november 1991 om 18:48 uur in zijn geliefde Londense huis Garden Lodge aan longontsteking, ten gevolge van Aids. Hij werd 45 jaar oud.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Twitter.com