dinsdag 22 december 2015

België – Benito Raman | Vlaamse voetballer geschorst na Homofobe uitspraak

De Belgische voetbalclub AA Gent heeft aanvaller Benito Raman voor onbepaalde duur geschorst na zijn uitspraken van zondagavond. De 21-jarige voetballer riep na de zege tegen KV Kortrijk in de stadionmicrofoon dat "alle boeren homo's zijn". Daarmee schoffeerde hij diverse groepen maar vooral de Belgische homogemeenschap. 

De club schrijft maandag in een mededeling zich volledig te distantiëren van de ongepaste uitlatingen van Raman. "Dergelijke uitlatingen zijn volledig in strijd met de fundamentele waarden van de club. KAA Gent draagt namelijk diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel".
De clubleiding zegt zich ook te willen excuseren, vooral bij de HoLeBi-gemeenschap.


KAA Gent heeft besloten om Benito Raman met onmiddellijke ingang voor onbepaalde te schorsen. "Om Benito te helpen bij de verdere uit- bouw van zijn carrière zal hij ook extra psychologische begeleiding krijgen om verdere incidenten, die een gevolg zijn van zijn jeugdige onbe- zonnenheid, te voorkomen", schrijft de club. Er volgt ook een intern gesprek met de spelersgroep, die zelf een alternatieve straf voorstelt in overleg met Belgische homo-organisaties.

Benito Raman zelf excuseerde zich inmiddels op Twitter. "Ik heb veel respect voor alle Club Brugge-supporters. Ook mijn excuses aan alle mensen met een andere geaardheid. Dit is nooit mijn bedoeling geweest". Hij heeft eveneens aangeboden een groepsgesprek te voeren met jonge homoseksuelen via de HoLeBi-verenigingen Casa Rosa en Çavaria. Die laatste heeft laten weten "altijd bereid te zijn tot constructieve samenwerking".

Zie ook: 
AA Gent schorst Benito Raman na Homo-uitspraak  /  AA Gent schorst Raman met onmiddellijke ingang na Homofobe uitlatingen    

bronnen: GaySite.nl / VTM.be