vrijdag 25 december 2015

School – Homoseksualiteit – Poll | "Veel leerlingen kennen geen Homo-leraar"

Het einde van het jaar is in zicht en traditiegetrouw is het weer de tijd van de 'lijstjes'. Op GaySite.nl hebben wij de afgelopen periode in diverse polls bezoekers gevraagd naar hun mening, gewoonte of voorkeuren. Tijd om de  soms verrassende  uitslagen te publice- ren.

Vandaag de resultaten op de vraag: Had jij een openlijk LHBT-leraar op school ?! Op deze vraag antwoordde 35 procent dat zij ooit les hebben gehad van een openlijk lesbische of homoseksuele leerkracht. Maar liefst 65 procent zegt nooit een HLBT-leraar te hebben gehad. De uitkomst van deze ondervraging is opvallend want statistisch gezien zou eigenlijk iedereen een LHBT-leraar gehad moeten hebben maar blijkbaar zit, of zat, veel onderwijzend personeel nog in de kast.

In maart van dit jaar stemde de Tweede Kamer en Eerste Kamer in met een wet die het onmogelijk maakt homoseksuelen te ontslaan vanwege hun geaardheid. Een ruime meerderheid ging akkoord met een initiatiefwet van D66, VVD, PvdA, SP en GroenLinks. Alleen ChristenUnie en SGP stemden tegen. Met de nieuwe wet stemde de Eerste Kamer voor afschaffing van de zogenoemde 'enkele-feitconstructie', waarmee religieuze scholen lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen mochten ontslaan, weigeren of wegsturen.

Uit een enquête van het ministerie van Onderwijs afgelopen zomer blijkt dat één op de vijf leraren het moeilijk vindt om gevoelige onderwerpen als homoseksualiteit in de klas te bespreken. Een op de honderd leerkrachten geeft zelfs aan dergelijke thema's in z'n geheel te mijden.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – ZoomIn.tv