dinsdag 25 augustus 2015

Den Bosch | Weinig animo voor 'Hepatitis B vaccinaties' op de Bossche kermis

De GGD Hart voor Brabant heeft maandag tijdens 'Pretty in Pink' op de Bossche kermis slechts één man gevaccineerd tegen het virus Hepatitis B.

De gezondheidsdienst stond maandag met een opvallend busje in de Marktstraat om homoseksuele mannen gratis in te enten tegen leverontsteking en de eventuele gevolgen daarvan.

Sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid 'Edward de Haan' van de GGD verwachtte dat er ongeveer tien mannen op de vaccinatie zouden afkomen. "Het is er slechts één", zegt hij. "Vaccineren is vaak een zaak van lange adem. Bovendien is er nog steeds een drempel. Veel mannen durven er niet voor uit te komen dat ze seks met andere mannen hebben", aldus de verpleegkundige.

Alleen 'Richard Ballin' uit Vlijmen komt 'een spuitje halen' in het busje met roze ballonnen. "Ben ik de eerste", vraagt hij. "Ik denk dat het laksheid is. Veel mannen denken dat ze geen soa kunnen oplopen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje".

Zie ook:
Weinig animo voor inenting tegen Hepatitis B op Bossche kermis  /  Weinig belangstelling bij Homoseksuele mannen voor vaccinatie  

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com