zaterdag 15 augustus 2015

Amsterdam - EuroPride | Van Amsterdam Gay Pride 2015 naar EuroPride 2016

Dit jaar was de Amsterdam Gay Pride, met 9 dagen lang verschillende grote en kleine evenementen, waaronder de wereldberoemde Canal Parade, een groot succes. Tot grote tevredenheid van Lucien Spee, algemeen directeur van de stichting Amsterdam Gay Pride: "Het bijzondere van de Gay Pride in Amsterdam is dat de hele stad betrokken is. Iedereen doet mee".

Het leek inderdaad alsof iedereen meedeed. De stad werd afgesloten en er werd een waarschuwing uitgegeven om niet meer naar het centrum te komen: "De binnenstad van Amsterdam is vol", zo vertelde de politie.

Maar met de EuroPride in het vooruitzicht, het Eurovisiesongfestival onder de Gay Prides, kunnen we ons voorbereiden op niet negen, maar vijftien dagen feest. Volgens Spee komt er ongetwijfeld meer aanloop, maar is er ook meer tijd activiteiten te spreiden en op een goede manier de drukte te verspreiden.

Hij vertelt ook over het motto van de EuroPride 2016 - 'JOIN OUR FREEDOM' - waarmee hij iedereen oproept om zijn trots te tonen dat wij in vrijheid kunnen leven en te kunnen houden van wie we willen. En om tegelijkertijd de strijd voort te zetten voor gelijke rechten binnen de EU, zodat worden geaccepteerd en gewaardeerd door iedereen binnen de Europese Unie hetzelfde betekent.

Toch nog even terugkijken naar de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride ?! Bekijk hieronder onze Aftermovie van deze bijzondere editie en waan je nog even tussen de roze gekleurde menigte.

Zie ook:  Amsterdam neemt stokje EuroPride én Roze Zaterdag over  /  EuroPride 2016 in Amsterdam  /  EuroPride – Wikipedia.com

bronnen: OUT.tv / YouTube.com