zondag 9 augustus 2015

Mads Nissen maakt confronterende fotoserie over Russische Homoseksuelen ‼

Homo's, lesbiennes en transgenders hebben het steeds moeilijker in Rusland. De Deense fotograaf 'Mads Nissen' (35) maakte hierover een confronterende fotoreportage. Dat deed hij in Sint-Petersburg.

In de val gelokt
In 2013 is er in Rusland een nieuwe wet ingegaan, waardoor het nu illegaal is om Gay Prides te organiseren en om de rechten van homo-    
seksuelen te verdedigen. De manier waarop homo's doorgaans  in Rusland worden behandeld, is wreed. Zo worden ze regelmatig in de val gelokt met nepdates om ze daarna te mishandelen.

Het lesbische koppel Lada (33) en Irina (31) met hun drie kinderen. Sommige religieuze en conservatieve groepen in Rusland pleiten ervoor dat kinderen weg worden gehaald bij homoseksuele stellen. Lada en Irina voelen zich hierdoor niet veilig en overwegen zelfs om het land te verlaten.

Supporters proberen LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)-activist 'Kiriee Fedorov' te beschermen, nadat hij werd aangevallen door anti-Homo demonstranten tijdens een pride rally in 2013. Een dag later ondertekende Vladimir Poetin een wet waarin een verbod werd vastgelegd op de 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties'.

Ben je benieuwd naar de hele fotoserie ?!  Kijk dan op:  de webite van Mads Nissen

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com