donderdag 13 augustus 2015

Gay-mert – OutWay | "Videoreport van HoJo-kamp 2015 en inschrijving 2016"Het HoJo-kamp (afkorting voor HomoJongeren-kamp) is een week samen met ongeveer 60 andere homo, lesbo, bi en transgender jongeren waarin interessante workshops en teamtalks, leuke activiteiten en een onvergetelijke sfeer centraal staan. Er is een afwisselend programma, waarin gesprekken over serieuze zaken worden afgewisseld met spel en sport. En dat alles onder leiding van de enthousiaste vrijwilligers van Stichting OutWay.

HoJo-kamp 2015 vindt plaats van 09 t/m 14 augustus 2015

Tijdens het kamp is er voor iedereen tijd en aandacht om met elkaar in gesprek te gaan en mensen te ontmoeten die dezelfde gevoelens delen en natuurlijk wordt er ook gehuild, maar vooral ontzettend veel gelachen. Al ruim 600 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 25 jaar gingen jou voor. In de afgelopen jaren hebben zij genoten van een bijzondere week die maar moeilijk te beschrijven is. We kunnen je in ieder geval verzekeren dat het een fantastische week wordt om nooit meer te vergeten.

HoJo-kamp 2015
Een laagdrempelig kamp (seks is een no go) in the middle of nowhere 'Gemert' (ook wel 'Gay-mert' genoemd binnen het HoJo-kamp) waar zeventig jonge Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders / Transseksuelen samen een week de boel op stelten zetten. Al jaren is het een mateloos populair concept. Thomas was deze week aanwezig op het dertiende HoJo-kamp om een aantal jongens en meiden het hemd van het lijf te vragen (zie video's onderaan het artikel).

HoJo-kamp 2016
In 2016 wordt het HoJo-kamp voor de 14e keer georganiseerd door Stichting OutWay. Hierbij wat informatie over het HoJo-kamp. Voor wie, wanneer, waar, vervoer en kosten.

Voor wie ?!
Iedereen tussen de 13 en 25 jaar (die minimaal 1 jaar middelbare school hebben gehad) die lesbisch, homo, bi en/of transgender is of daar over twijfelt kan mee op HoJo-kamp ‼ Er kunnen 70 jongeren mee en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven ‼

Wanneer ?!
Het Hojokamp is van zondag 07 t/m vrijdag 12 augustus 2016.

Waar ?!
Evenals voorgaande jaren verblijven we op onze vaste kamplocatie: een kampeerboerderij midden in het gezellige Brabantse land. De accommodatie beschikt over slaapzalen voorzien van stapelbedden. Sanitaire voorzieningen in de vorm van gescheiden douches en toiletten. Ook hebben we de beschikking over twee recreatiezalen en een ruim grasveld. De kampeerboerderij ligt op loopafstand van een bos waar we natuurlijk leuke activiteiten gaan doen ‼

Vervoer ?!
Jongeren uit het hele land gaan mee ‼ Je thuis ophalen is voor ons helaas dus niet te doen. Daarom verzamelen we op op het station van Eindhoven Centraal. Van daaruit zullen we per bus naar de kampeerboerderij vertrekken. Wanneer het kamp is afgelopen zal de bus ook weer van de kampeerboerderij naar het station van Eindhoven rijden, zodat iedereen weer makkelijk thuis kan komen. Je zult dus zelf moeten zorgen dat je de eerste dag van het kamp op tijd op het station van Eindhoven Centraal bent en dat je na afloop vanaf daar ook weer naar huis kunt gaan.

Wat kost het HoJo-kamp?!
Het HoJo-kamp is helaas niet gratis, hoe graag we dat ook zouden willen ‼ Ondanks de subsidies die we voor het kamp krijgen, is dat niet voldoende om alles te kunnen betalen. Daarom dat er van jou ook een bijdrage wordt gevraagd van € 175,-. Dat is een groot bedrag, maar kijk eens wat je er allemaal voor ontvangt:

•  Een kamp van zes dagen vol workshops en activiteiten
•  Alle maaltijden, van het diner op zondag tot en met de lunch op vrijdag
•  Drinken op alle kampdagen
•  Overnachtingen en gebruik van alle voorzieningen op de accommodatie
•  Vervoer van station Eindhoven Centraal naar de kamplocatie en terug
•  Een team vol enthousiaste vrijwilligers die het jou naar je zin gaan maken
•  Extraatjes die we je nu nog niet kunnen verklappen
•  Een attentie aan het einde van de week
•  Een herinnering die je nooit meer zult vergeten ‼

Wil jij dit samen met ons en zo'n 60 andere jongeren mee gaan maken ?! Klik dan HIER om je direct aan te melden.

Meer informatie
Kort en krachtig hebben we je wat informatie gegeven over hoe het aankomende kamp eruit zal gaan zien. Wil je echter nog meer weten en staat je vraag niet op een andere pagina of bij de FAQ's ?! Stuur een mailtje naar: HoJoKamp@OutWay.nl.

Mag je mee van je ouders ?!
Als je ouders het goed vinden dat je mee gaat op HoJo-kamp is er geen probleem, maar misschien vinden jouw ouders het niet fijn dat je mee op HoJo-kamp wil. Als je jonger bent dan 16 jaar heb je sowieso een handtekening van een bevoegd persoon (ouder/verzorger) nodig.

Laat ze eens rond kijken op deze internetsite, want er is een speciale pagina met informatie voor ouders. Hier kunnen zij lezen wat er op het kamp gedaan wordt en leggen we uit dat je in goede handen bent. Ook is er een gedeelte media, waar radio-interviews en krantenartikelen te vinden zijn over het kamp. Het geeft jou en je ouders een leuke impressie van het kamp.

Wil je er met je ouders over praten, zoek dan een goed moment uit. Zet voor jezelf eerst goed op een rij waarom je mee wil op kamp, dan kun je dit ook uitleggen aan je ouders, zodat zij er begrip voor op kunnen brengen dat je mee wilt. Je kan bijvoorbeeld vertellen dat tijdens het kamp er tijd is om met leeftijdsgenoten over je gevoelens te praten, zodat je het voor jezelf beter een plaats kunt geven en er dus beter mee om kunt gaan. Een andere leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je andere jongeren leert kennen en dat het ook een heel gezellig, actief en ontspannend kamp is. Het HoJo-kamp is zoals elk ander kamp, maar dan met een extraatje.

Als je ouders nog vragen hebben kun je ze altijd naar ons laten bellen of mailen. De gegevens hiervoor zijn te vinden op de pagina voor ouders. Als jij zelf nog vragen hebt over het kamp of over hoe je het kan vragen aan je ouders kun je ook altijd contact met ons opnemen via: e-mail.

bronnen: ExpresZo.nl / Gay.nl / OutWay.nl / YouTube.com