zondag 19 juli 2015

Amsterdam - Gay Pride - 25 juli t/m 02 augustus | Amsterdam Gay Pride 2015

Zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus beleeft Amsterdam de 20e editie van de Amsterdam Gay Pride. Hoogtepunt is de jaarlijkse botenparade op zaterdag 1 augustus over de Prinsengracht, de Canal Parade. 

Onder de 80 boten zijn ook dit jaar een aantal in het oog springende boten, zoals de Koninkrijksboot met deelnemers uit de Nederlandse Antillen, de zwerfjongeren- en vluchtelingenboot, een boot met deelnemers van Poz and Proud en een boot van Gay Care Amsterdam. 





Een week lang biedt Pride Amsterdam  een scala aan activiteiten: sport, debat, feesten, straatfeesten, optredens, theater en tal van evenementen voor uiteenlopende doelgroepen. De drie Pride ambassadeurs – Dolly Bellefleur, Emmaly Brown en Raymi Sambo – prijken op de folders en affiches die overal in de hoofdstad zijn opgehangen.

Zie ook:
Art Rooijakkers presenteert Amsterdam Pride 'Canal Parade'  /  Homovriendelijke taxi's tijdens 'Gay Pride' van en naar Schiphol  

Klik hieronder op de 'AGP Festivalkrant' om deze online te lezen (Click to read) ... met ◄ en ► links en rechts op de rand van de 'AGP Festivalkrant' kun je de pagina's omslaan ‼

bronnen: Gay.blog.nl / AmsterdamGayPride.nl / Issuu.com / YouTube.com