vrijdag 24 juli 2015

Rotterdam – 07 juli t/m 25 aug. | Gay & Lesbian Summer Festival – Rotterdam

Sinds 7 juli vindt iedere dinsdagavond tot en met 25 augustus het Gay & Lesbian Summer Festival plaats in LantarenVenster in Rotterdam. Iedere dinsdag worden meerdere succesvolle films vertoond met daarin een homo-, lesbisch of transgenderthema. Het programma telt dit jaar elf films, waarvan er een aantal tweemaal worden vertoond.

Zo zijn er de voorpremières van 'The Duke Of Burgundy' en 'Love', de laatste film van Larry Clark: 'The Smell Of Us' en uit eigen land 'Over The Rainbow' en de Rotterdamse documentaire 'Gender Victory', een afstudeerproject van de Rotterdamse student Len Enkhuizen.

Zie ook:  Gay & Lesbian Summer Film Festival 2015  /  LantarenVenster | "Gay & Lesbian Summer Festival 2015"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        


Rotterdam - Zomercarnaval | Voor het eerst Roze Praalwagen tijdens Zomercarnaval Rotterdam

Zaterdag 25 juli is het hoogtepunt van het Rotterdamse Zomercarnaval: de Streetparade. Ruim 2.5000 bont geklede dansers en danseressen volgen op en rond 25 praalwagens de ongeveer 5 kilometer lange route door de binnenstad. Voor het eerst rijdt er een praalwagen mee met homo's en lesbiennes.

De Rotterdamse straatparade bestaat al sinds 1984; toen organiseerde een groepje Antilliaanse studenten voor het eerste een optocht, waar 1.500 bezoekers op afkwamen. Tegenwoordig komen er een slordige driekwart miljoen bezoekers voor naar de havenstad. De streetparade start om 13.00 vanaf de Blaak.

Zie ook:  Rotterdam maakt zich op voor straatparade Zomercarnaval  /  Rotterdam maakt zich op voor Zomercarnaval 2015

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com