woensdag 22 juli 2015

Nijmegen · Vierdaagse 2015 | "Bijna 42.000 wandelaars op Roze Woensdag" ‼

41.987 deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen verschenen vandaag in alle vroegte aan de start voor de tweede wandeldag. De tocht leidt de deelnemers door Wijchen en omgeving en daarom staat de etappe te boek als de 'Dag van Wijchen'.

Onder de deelnemers zijn 5000 militairen: 1700 Nederlanders en de rest afkomstig uit zo'n 30 landen. Naast 900 Britten gaat het om militairen uit landen als Nepal, Gabon en Fiji.

De ruim 40.000 deelnemers lopen 30, 40 of 50 kilometer per dag. Op de eerste dag van de Vierdaagse gisteren vielen 697 wandelaars uit. Bij de hulpposten van de EHBO meldden zich een paar honderd mensen met blaren, spierpijn of insectenbeten.

Zie ook:

bron: RTL·Nieuws.nl


Nijmegen – De Vierdaagse 2015 | "Roze Woensdag start met 'megafoto' op Regenboogtrappen"

Roze Woensdag begint dit jaar met een 'megafoto' op de Regenboogtrappen bij de Nijmeegse Waalkade.

Het is aan burgemeester Hubert Bruls om deze foto te nemen. De organisatie van Roze Woensdag hoopt zoveel mogelijk mensen op deze foto te krijgen. Tevens doet de plaat mee aan de fotowedstrijd, die Pride Photo Nijmegen in samenwerking met De Gelderlander houdt.

Foto insturen
Woensdag 22 juli kan iedereen tussen 5.00 en 20.00 uur zijn of haar roze foto van die dag insturen naar De Gelderlander. Die dag zijn alle foto's ook te zien op deze site, via de link DG.nl/RozeFoto.

Er zijn 3 categorieën: 'Trots op Nijmegen', 'Verhalen van Liefde en Trots' en overig. Wie de mooiste platen schiet, wint een prijs. Om 20.30 uur maakt de vakjury deze winnaars bekend.

Regenboogtrappen
De megafoto wordt om 15.50 uur gemaakt op de Regenboogtrappen.

Fotoalbum: Pride Photo Nijmegen
Pride Photo Nijmegen houdt in samenwerking met dagblad De Gelderlander een fotowedstrijd op Roze Woensdag. Er zijn 3 categorieën: Trots op Nijmegen, Verhalen van Liefde en Trots en overig. In dit album staan alle ingestuurde foto's.

Zie ook:  

bronnen: Gelderlander.nl / YouTube.com