vrijdag 1 mei 2015

België - Brussel → 01 t/m 17 mei | Save The Date – 20 jaar Pride.be in Brussel


Het is tijd om de niet-te-missen, feestelijke afspraak van de maand mei, die de LGBTQI-gemeenschap viert, op te nemen in de agenda's: In 2015 zal Brussel zich van 01 mei tot en met 17 mei 2015 tooien in de kleuren van de regenboog.
Als jaarlijkse, vaste opener van het Europese seizoen van de Gay Pride, maakt Pride.be van Brussel zich dit jaar op voor haar 20e editie. Voor de gelegenheid staan er zowel gloednieuwe activiteiten (3 dagen durende apotheose) als onvermijdbare klassiekers op het programma.

In 2015 omvat de Pride.be:

►  Het PrideFestival  Gedurende twee weken zal de LGBTQI-gemeenschap in het hele land een waaier aan activiteiten voorstellen.
►  De MiniPride  De stoet van de MiniPride zal zich door de straten van Brussel begeven op het ritme van de fanfare van de Meyboom. Met haar klassieke stopplaatsen, waaronder Manneken-Pis die speciaal wordt aangekleed voor de gelegenheid en waar er een verrassing zal worden ontwaard, leidt de MiniPride het PrideFestival in.

  De BePride  Drie dagen van feestelijkheden die de periode van het PrideFestival af zullen sluiten: 
     •   Donderdag 14 mei, « Gender@Pride » zal zich focussen op genderidentiteiten.       
     •   Vrijdag 15 mei, « Pride@TheCity » zal Brussel in de feestvreugde onderdompelen.     
     •   Zaterdag 16 mei, « Parade@Pride »  Het hoogtepunt van het PrideFestival, met - onder andere - haar traditionele parade.     
Starten vanaf de Beurs om het centrum van Brussel te vullen met de kleuren van de regenboog en om haar boodschap van tolerantie luid en duidelijk te verkondigen.

Het PrideFestival is niet alleen een feestelijk moment, maar ook de uitgelezen kans om over de legislatieve eisen te spreken en om na te denken over politieke beleiden, om te kunnen evolueren naar een maatschappij die nog progressiever en solidair is.

Meer informatie op:  www.pride.be             Het originele Word bestand "Save The Date - 20 jaar Pride.be in Brussel":  VisitBrussels.be 

bronnen: VisitBrussels.be / Pride.be
Franse modeontwerper 'Jean-Paul Gaultier' kleedt Manneken Pis aan voor de Pride in Brussel ‼

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier heeft gisterenavond Manneken Pis aangekleed, voor de viering van het twintigjarig jubileum van Pride in Brussel, de hoogmis van de Belgische homogemeenschap. De festiviteiten rond die verjaardag zullen tot 17 mei duren.

Het kostuum van Gaultier is het 929ste voor het beroemde Brusselse standbeeld. De Franse ontwerper, tevens openlijk homoseksueel, koos voor een outfit in zwart-wit en een muts met horens, die het rebellaire karakter van het ketje dat op straat plast moet weerspiegelen.

"Het was heel leuk en ik denk al aan het volgende. Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelofelijk is voor een nationaal monument. Parijs is erg snob, terwijl Brussel gekenmerkt wordt door een eenvoud die toch uniek is", aldus de bekende couturier.

Gaultier zag Manneken Pis voor het eerst toen hij zes jaar was, bij een bezoek aan één van zijn neefjes. Het beeldje was in zijn herinnering groter dan in werkelijkheid, getuigde hij.

De festiviteiten rond de verjaardag van Pride in Brussel zullen tot 17 mei duren.

Zie ook: 
Jean-Paul Gaultier kleedt Manneke Pis   Pride Brussel gestart met Manneken Pis in Jean-Paul Gaultier outfit  /  Manneken Pis      
Manneken Pis draagt kleding van Jean-Paul Gaultier  Manneken Pis aangekleed door Jean-Paul Gaultier  /  Jean-Paul Gaultier
Manneken Pis aangekleed door Jean-Paul Gaultier naar aanleiding van Pride  Manneken Pis aangekleed door Jean-Paul Gaultier

bronnen: AlgemeenDagblad.nl / YouTube.com