vrijdag 1 mei 2015

Tilburg - EMBRACE PINK | Maandag 4 mei 2015: "Nationale Dodenherdenking"

EMBRACE PINK is maandag 4 mei - zoals jaarlijks - vertegenwoordigd bij de Tilburgse samenkomst in het kader van de Nationale Dodenherdenking.

EMBRACE-Directeur Giovanni Tamo: "Als eerste maatschappelijke organisatie, direct na vergetenwoordigers van het stadsbestuur, militaire autoriteiten, veteranenorganisaties en religieuze/kerkelijke instellingen, zullen onze (vrijwillige) medewerk(st)ers op afroep bij het herdenkingsmonument een door de organisatie zelfgemaakt hartvormig bloemstuk aan een sokkel hangen, ter nagedachtenis aan allen die wanneer dan ook en waar ook ter wereld stierven voor onze vrijheid, in het bijzonder in de aanloop naar- en tijdens de Tweede Wereldoorlog".
 
"Op het witte lint van ons roze bloemstuk staat maandag, zoals elk jaar, de tekst: EMBRACE FREEDOM, EMBRACE PINK. Anders dan alle voorgaande jaren zal ons hartvormig bloemstuk dit jaar geen gesloten, maar open kern hebben, verwijzend naar hoe belangrijk het is dat mensen hun hart openstellen voor anderen; kernwaarde voor vrijheid en respect". En vervolgens: "Herdenken is belangrijk, voor jong en oud. Ik vind het bemoedigend dat onze organisatie jaarlijks een grote groep met relatief opvallend veel betrekkelijk jonge vertegenwoordigers naar de herdenking afvaardigt".

Vind je herdenken net zo belangrijk als wij ?! Sluit je dan aan bij de twaalf mensen die onze organisatie maandag vertegenwoordigen en in het bijzonder stilstaan bij vervolgde, onderdrukte en vermoorde homoseksuele slachtoffers van het nazi-regime. Je kunt je bij ons aansluiten maandag 4 mei a.s. om 18.45 uur voor de ingang van de Heikese Kerk aan de Oude Markt/Schouwburgring in Tilburg.
 
Na de (niet religieuze) herdenkingsdienst die om 19.00 uur begint, steken we over voor de herdenking bij het stedelijk oorlogsmonument. Na de 'Last Post' (Signaal Taptoe) volgt aldaar twee minuten stilte, direct nadat de klokken om 20.00 uur acht keer hebben geluid. Na het leggen van kransen en bloemstukken, is gelegenheid tot ontmoeting met koffie/thee en cake in de burgerhal van het gemeentehuis.

Herdenken is belangrijk ‼ ... We hopen je maandag te zien ‼

Zie ook:  04 mei 2015 | Dodenherdenking LHBT's in heel Nederland  /  04 mei 2015 | Dodenherdenking LHBT's in heel Nederland

bronnen: EmbracePink.nl / YouTube.com


Hieronder twee video's over en bij EMBRACE PINK in Tilburg. Deze video's zijn niet gerelateerd aan bovenstaand artikel ‼