dinsdag 28 april 2015

Nijmegen | Nijmegen maakt zich op voor haar eerste editie van 'Pride Photo' ‼

Nijmegen maakt zich op voor haar eerste editie Pride Photo Nijmegen waarin seksuele diversiteit centraal staat. "Dat doen we de komende maanden met: kunst, cultuur, fotografie, debat, muziek, feest en nog veel meer", geeft Sander Ederveen, projectleider van Pride Photo Nijmegen aan.

Met de opening op vrijdagmiddag 1 mei, met een foto-expositie en een borrel wordt het startsein gegeven van Pride Photo Nijmegen. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en iedereen is welkom om bij deze aftrap aanwezig te zijn. Dus kom naar het Roze Huis aan de St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Indrukwekkend
De expositie toont een selectie uit 5 jaar van winnende foto's van de internationale fotografiewedstrijd Pride Award Amsterdam. "Fotografen vanuit de hele wereld deelden hun visie op gender en seksuele diversiteit. Er zijn foto's te zien die een beeld geven van discriminatie en geweld, maar ook van verzet en veerkracht", zegt Ederveen.

Zichtbaar en bespreekbaar
Het doel van Pride Photo Nijmegen is om de acceptatie van LHBT's, te vergroten door het zichtbaar en bespreekbaar maken van de diversiteit van mensen.

Projecten en evenementen
Pride Photo Nijmegen wil aansluiten bij bestaande evenementen, maar wil vooral eigen projecten en activiteiten organiseren die in het teken hiervan staan. Doel daarvan is mensen te bereiken die zich door de iniatieven van Pride Photo Nijmegen gesteund voelen en daardoor meer in hun kracht komen, maar ook om mensen te bereiken waarvoor seksuele en genderdiversiteit nog niet zo vanzelfsprekend is. Pride Photo Nijmegen organiseert meer dan tien activiteiten en vindt plaats vanaf 1 mei tot en met Roze Woensdag, de woensdag van de Vierdaagse.

Bevrijdingsfestival
"Op 5 mei kun je ons al ontmoeten op het Bevrijdingsfestival. We staan daar met onze speciale bus, een SRV-wagen omgebouwd tot mobiele expositieruimte en ontmoetingsplek. Je kan deze middag o.a. meedoen aan een flitsworkshop van Loesje, maar ook met ons in gesprek gaan of gewoon even komen chillen", aldus Sander Ederveen.

Voor wie meer wil weten, bezoek de website:  PrideNijmegen.nl

Zie ook:  Pride Photo Nijmegen van start  /  Pride Photo komt naar Nijmegen  Pride Photo Nijmegen – Facebook

bronnen: COC.nl / PrideNijmegen.nl