zondag 13 september 2015

Steven van Akelijen – Kinderwens | Roosendaaler wil via 'Mister Gay' een kind


Een heel sterke kinderwens. Roosendaler Steven van Akelijen (33) kan het gevoel niet omschrijven. "Het is iets instinctiefs. Net zoals vrouwen dat hebben. Ik heb mijn hele leven een kinderwens gehad".

Vier jaar geleden begon Van Akelijen werk te maken van die wens. Een goede vriendin van hem was bereid draagmoeder te zijn, nachtenlang spraken ze er met elkaar over. Toen de verloving van Van Akelijen met zijn vriend niet doorging bleef zijn kinderwens een wens.

Probleem
Er was alleen een probleem; zijn vriendin ging trouwen, waardoor Van Akelijen allerlei rechtszaken zou moeten voeren om aan te tonen dat het zijn kind was dat zij zou krijgen. Maar vind maar eens een andere draagmoeder. Dat kan eigenlijk alleen via de vrienden- of kennissenkring want in Nederland is het verboden een oproep voor een draagmoeder te doen via internet. Van Akelijen kwam in contact met de organisatie Meer dan Gewenst waar homo's en lesbiennes die kinderen willen terecht kunnen voor advies. 

Na vier jaar bezig te zijn geweest met de juridische aspecten schreef Van Akelijen twee maanden geleden een emotionele brief aan zijn ongeboren kind, waarmee hij de roerige tijd achter zich liet. Dat hij misschien nooit een kind krijgt, heeft hij naast zich neergelegd. Maar het maakt hem niet minder strijdbaar om de problematiek aan de kaak te stellen. 

Mister Gay
En toen kwamen de Mister Gay-verkiezingen op zijn pad. Dat zijn jaarlijkse verkiezingen waar iedere homoseksueel uit Nederland aan mee kan doen, mits hij een verhaal heeft. Zo is er een deelnemer die het taboe op Hiv-besmetting wil doorbreken en een ander wil het pesten van homo's bespreekbaar maken.

Van Akelijen tekende zijn verhaal op en daarmee was zijn deelname aan de verkiezing rond. Hij doorstond meerdere rondes en staat nu met tien andere jongemannen in de finale die op 25 september plaatsvindt, dan wordt bekend wie Mister Gay Nederland is geworden.

Stemmen op Steven van Akelijen kan via de website:  www.MrGay.nl

Zie ook:
Steven van Akelijen – Gay.nl  /  Steven van Akelijen – Websta  /  Steven van Akelijen – Instagram  /  Mr. Gay – Site  

bronnen: BN·DeStem.nl / YouTube.com