dinsdag 15 september 2015

Huwelijk | Australië heeft nieuwe premier en dat is goed nieuws voor LGBT's ‼

Australië heeft sinds gisteren - maandag 14 september - een nieuwe eerste minister. Tony Abbott is verslagen in een leidinggevende stemronde door Malcolm Turnbull. En dat is zeer goed nieuws voor HoLeBi's en Hetero's die voorstander zijn van het homohuwelijk, want Turnbull liet nog voor zijn overwinning weten dat hij parlementsleden een gewetensstemming rond het homohuwelijk toestaat, in tegenstelling tot zijn voorganger Abbott die zelfs zijn hele regering verbood te stemmen voor het homohuwelijk.

Turnbull wordt de zesde premier in acht jaar. Turnbull versloeg Abbott met 54 tegen 44 bij een stemming binnen de Liberale Partij. Turnbull geldt als gematigder dan zijn voorganger. Bovendien is hij in tegenstelling tot Abbott wél een voorstander van het homohuwelijk. Hij liet zelfs al weten dat er nog dit jaar een stemming zal komen over het homohuwelijk in het parlement. 

Iets wat Tony Abbott had verboden, en waarbij hij zelfs had gesteld dat wanneer iemand uit zijn regering voor het homohuwelijk zou stemmen die zou worden ontslagen. En dit terwijl ruim 75% van de bevolking achter het homohuwelijk staat, wat de laatste maanden erg duidelijk werd door verschillende initiatieven en acties van hetero's voor het homohuwelijk.

Zie ook: 
Premier Australië 'Abbott' weggestemd, opvolger is Malcolm Turnbull  /  Dit is de nieuwe premier van Australië: "Malcolm Turnbull"   
Tony Abbott afgezet als premier van Australië  /  Australische premier Tony Abbott weggestemd ‼  /  Malcolm Turnbull – Facebook
Nieuwe premier Australië Malcolm Turnbull pro Homohuwelijk  /  Ook nieuwe premier Australië wil referendum over Homohuwelijk

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com