vrijdag 24 april 2015

Schikking onmogelijk tussen Henk Krol en stichting Vrienden van de GayKrant

De rechtbank hoopt op 3 juni uitspraak te kunnen doen in de zaak die het bestuur van de stichting Vrienden van de GayKrant tegen voormalig voorzitter Henk heeft ingesteld. Door drukke werkzaamheden zou dat ook nog 12 weken kunnen duren. Het wordt geen minnelijke schikking. De rechter gaat zelf bepalen of de Eindhovense politicus Krol ruim 2 ton moet betalen aan de stichting.

Dat is de 206.000 euro die Den Haag terug wil zien, omdat van de subsidie-uitgaves niet kan worden bewezen dat ze aan de juiste doelen zijn besteed. De accountant heeft zijn goedkeuring aan de verantwoording ingetrokken en dat was net de belangrijkste voorwaarde voor het krijgen ervan.
De stichting is gevraagd dat geld terug te geven, maar het bestuur wil dat Henk Krol dat aan hen betaald. Krol zou er lopende rekeningen van de noodlijdende GayKrant mee hebben betaald en andere kosten gedekt, in plaats van het uit te geven aan een speciale website voor homo-jongeren. Krol zelf zegt dat alles klopt.

Boekhouding grotendeels foetsie
Tijdens de zitting kon geen van de partijen een hard bewijs op tafel leggen. De boekhouding, waar alles uit moet blijken, is grotendeels foetsie. Hoe dat komt of waar hij is gebleven weet niemand, zo bleek.
Heftige beschuldigingen van de ene kant, grootogige ontkenningen aan de andere kant, zo verliep het eerste deel van de rechtszaak die het bestuur van de stichting Vrienden van de GayKrant tegen voormalig voorzitter Henk Krol had ingesteld.

Zie ook:

Ouder Nieuws m.b.t. Henk Krol:

bronnen: EindhovensDagblad.nl / YouTube.com - Omroep Brabant