zondag 19 april 2015

België - Brussel → 01 t/m 17 mei | Save The Date – 20 jaar Pride.be in Brussel

Het is tijd om de niet-te-missen, feestelijke afspraak van de maand mei, die de LGBTQI-gemeenschap viert, op te nemen in de agenda's: In 2015 zal Brussel zich van 01 mei tot en met 17 mei 2015 tooien in de kleuren van de regenboog.
Als jaarlijkse, vaste opener van het Europese seizoen van de Gay Pride, maakt Pride.be van Brussel zich dit jaar op voor haar 20e editie. Voor de gelegenheid staan er zowel gloednieuwe activiteiten (3 dagen durende apotheose) als onvermijdbare klassiekers op het programma.

In 2015 omvat de Pride.be :

►  Het PrideFestival: Gedurende twee weken zal de LGBTQI-gemeenschap in het hele land een waaier aan activiteiten voorstellen.
►  De MiniPride : De stoet van de MiniPride zal zich door de straten van Brussel begeven op het ritme van de fanfare van de Meyboom. Met haar klassieke stopplaatsen, waaronder Manneken-Pis die speciaal wordt aangekleed voor de gelegenheid en waar er een verrassing zal worden ontwaard, leidt de MiniPride het PrideFestival in.

  De BePride: Drie dagen van feestelijkheden die de periode van het PrideFestival af zullen sluiten:
   Donderdag 14 mei, « Gender@Pride » zal zich focussen op genderidentiteiten.
◙   Vrijdag 15 mei, « Pride@TheCity » zal Brussel in de feestvreugde onderdompelen.     

Tot slot, zal op zaterdag 16 mei, « Parade@Pride », het hoogtepunt van het PrideFestival, met – onder andere – haar traditionele parade, starten van aan de Beurs om het centrum van Brussel te vullen met de kleuren van de regenboog en om haar boodschap van tolerantie luid en duidelijk te verkondigen.
Het PrideFestival is niet alleen een feestelijk moment, maar ook de uitgelezen kans om over de legislatieve eisen te spreken en om na te denken over politieke beleiden, om te kunnen evolueren naar een maatschappij die nog progressiever en solidair is.

Meer informatie op:  www.pride.be        Het originele Word bestand "Save The Date - 20 jaar Pride.be in Brussel":  VisitBrussels.be 

bronnen: VisitBrussels.be / Pride.be / YouTube.com