maandag 20 april 2015

Amsterdam | "Gay Care sluit zich aan bij een internationale LHBT-organisatie"

Gay Care Amsterdam, de thuiszorgorgansiatie voor de LHBT-gemeenschap is lid geworden van The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA). ILGA is de internationale associatie van meer dan 1100 LHBT-organisaties wereldwijd.
Internationale samenwerking is volgens Gay Care van groot belang om de emancipatie van LHBT's te ondersteunen. Volgens de organisatie fungeert de discriminerende wetgeving van Rusland als voorbeeld voor steeds meer andere landen. Door internationale samenwerking zou een blok gevormd kunnen worden tegen discriminatie, zo stelt Gay Care op haar website.

Gay Care hoopt dat haar werkwijze als voorbeeld kan dienen voor initatieven in andere landen. Directeur Jan Nieuwenhuis: "Vanuit veel landen komen vluchtelingen naar Nederland die gevaar lopen in hun eigen land door hun homoseksualiteit. Het is goed dat Nederland hiervoor open staat, maar de wereldgemeenschap moet zich er voor inzetten dat het probleem in de landen zelf wordt aangepakt. Internationale samenwerking kan hierbij een grote rol spelen".

Gay Care Amsterdam is de eerste thuisorgorganisatie speciaal voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Zie ook:  Gay Care Amsterdam lid geworden van de ILGA

bronnen: Gay.nl / GayCareAmsterdam.nl / YouTube.com