zondag 12 april 2015

Republikeins politicus onderbreekt 10-jarige die opkomt voor zijn twee vaders

Een Republikeinse politicus onderbrak de speech van een 10-jarige jongen die sprak in het staatshuis van Florida tegen een voorgestelde Republikeinse wet, die adoptie en pleegzorg door homo- en lesbische koppels wil verbieden, aldus PinkNews.co.uk en HoLeBi.info.

Nathaniel Gill stond zenuwachtig voor het staatshuis comité en las zijn verhaal voor tegen de voorgestelde anti-HoLeBi wet. De jongen en zijn broertje vonden langere tijd geen pleeggezin omdat ze al wat ouder waren. Maar na een tijdje kregen ze twee papa's waar ze samen heel gelukkig zijn.

De 10-jarige Nathaniel vertelt: "Ik ben geboren in Miami. Toen ik vier maanden was gaf mijn 4-jarig broertje mij eten en een schone luier. Toen ging hij naar de buren om te bedelen voor eten. Daarna moesten we naar een pleeghuis. En toen hadden we plots geluk. Mijn broertje en ik kregen een nieuwe familie, nu hebben we twee papa's en een mooi huis". Maar verder kwam de jongen niet. De Republikeinse politicus 'Charles McBurney' onderbrak de jongen en zei dat diens 1 minuut spreektijd voorbij was. En dat terwijl de politicus de macht had om een spreker langer spreektijd te geven.

Omdat Nathaniel zijn verhaal niet mocht en kon afmaken kon hij terecht bij de organisatie 'Equality Florida'. Via een video kon de jongen zijn verhaal afmaken. Nathaniels papa's adopteerden eerder nog een meisje met autisme. Nathaniel zei ook nog dat discriminatie er voor zal zorgen dat er nog veel minder kinderen worden geadopteerd en dat velen dan in een tehuis moeten blijven omdat niemand anders hen wil. En dat is helaas grotendeels de schrijende waarheid.

Eerder is al meermaals gebleken dat in de VS vooral homo- & lesbische-koppels oudere kinderen en kinderen met een handicap adopteren of in pleegzorg opnemen. Omdat een schrijnende grote meerderheid van heteroseksuele koppels deze kinderen niet wil. Eerder kon je bij HoLeBi.info al verhalen lezen van HoLeBi-koppels die oudere of gehandicapt kinderen adopteerden. Zoals een homo-koppel met 7 adoptie kinderen met een handicap. En een homo-koppel met 12 kinderen die er nog twee bij namen omdat het familie was van anderen die ze al hadden geadopteerd. Ook in de UK zijn er meer HoLeBi-koppels die oudere kinderen of kinderen met een handicap adopteren dan hetero-koppels.

Zie ook:  Republikein onderbreekt 10-jarige die opkomt voor zijn papa's
bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / YouTube.com