woensdag 6 maart 2013

Lenny Kravitz afgewimpeld als Marvin Gaye


Lenny Kravitz gaat toch niet Marvin Gaye spelen in de biografische film Sexual Healing. Marvin Gaye III vond het maar niets dat de rocker in de huid van zijn overleden vader zou kruipen. Zijn wens is uitgekomen, want Jesse L. Martin neemt de rol van Kravitz over. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 44-jarige Martin is bekend van de TV-serie Law & Order. De reden dat Kravitz de filmrol laat schieten, is niet bekendgemaakt. Marvin Gaye III zei vlak na de bekendmaking de keuze voor de 48-jarige Kravitz 'schokkend' te vinden. Hij is bevriend met Kravitz en was van plan hem persoonlijk te overtuigen de rol niet aan te nemen.

Gaye III noemde het hele filmproject beschamend, omdat Sexual Healing vooral zou gaan over de jaren dat de soullegende kampte met een drugsverslaving en depressies. "Ze proberen een film te maken over zijn dieptepunt, maar kennen niet eens het hele verhaal", zei hij desge- vraagd. Gaye kwam uit zijn moeilijke periode, maar werd in 1984 na een ruzie doodgeschoten door zijn vader.

De producenten, onder wie James Gandolfini, lijken naar Gaye III te hebben geluisterd, want ook de plot is aangepast. Sexual Healing begint nu als Marvin Gaye en de Belgische muziekpromotor Freddy Cousaert, gespeeld door Brendan Gleeson, zijn carrière weer op de rails proberen te krijgen. De opnamen gaan in maart van start.

bronnen: RTL Boulevard / The Hollywood Reporter


Jesse L. Martin speelt Marvin Gaye in 'Sexual Healing'

Will Smith, Terrence Howard en Lenny Kravitz waren allemaal ooit in beeld om de legendarische Motown zanger Marvin Gaye te gaan spelen. 'Law & Order' ster Jesse L. Martin geeft ze nu het nakijken, want hij heeft de hoofdrol in de wacht gesleept in de bio- pic 'Sexual Healing' van regisseur Julien Temple (Earth Girls Are Easy, 1988).

'Sexual Healing' gaat over de tijd die Gaye spendeerde in Europa in het begin van de jaren tachtig. Hij probeerde zijn verslavingen de baas te worden en met behulp van promotor Freddy Cousaert (Brendan Gleeson) zijn muziekcarrière weer op de baan te krijgen. Gaye keerde terug met het album 'Midnight Love', onder meer met het alom bekende nummer 'Sexual Healing'. De zanger kon er niet lang van genieten, want hij werd in 1984 na een ruzie doodgeschoten door zijn bloedeigen vader.

De opnames gaan later deze maand van start.

bron: FilmTotaal.nl