donderdag 7 maart 2013

Homostel in de trein mishandeld


Twee Leeuwarders van twintig jaar zijn in de trein richting Sneek mishandeld door twee vrouwen.

De dames scholden het stel uit en beledigden ze. Uit hun woordkeuze werd duidelijk dat het de vrouwen te doen was om de seksuele geaard- heid van de mannen.

Het bleef niet bij woorden; de heren werden vervolgens door de vrouwen geschopt, gekrabd en geslagen.

Na de mishandeling stapten de vrouwen aan de Dr. Boumaweg in Sneek uit de trein. De politie laat weten naar hen op zoek te zijn.

bron: Leeuwarder Courant
   

Heftige Facebook-discussie over mishandeling Homo's


Twee 20-jarige homoseksuele mannen uit Leeuwarden zijn dinsdagnacht in de trein naar Sneek beledigd en mishandeld door twee meisjes. Ze werden door de vrouwen geschopt, gekrabd, geslagen en uitgescholden. De daders stapten in Sneek uit de trein en zijn nog niet gevonden.

Een paar duizend mensen hebben op Facebook inmiddels hun afschuw uitgesproken over de mishandeling. De mannen vragen via de sociale netwerksite met succes aandacht voor hun zaak.

Op de site staat een foto van de mannen, met het bijschrift: "Vannacht werden wij door twee personen aangevallen op station Sneek. Wij werden volledig vernederd op grond van onze geaardheid. Bespuugd en uitgescholden, achtervolgd tot in de trein.

Daar zochten de daders opnieuw de confrontatie op. We werden aangevallen, bespuugd en gediscrimineerd. De politie is inmiddels bezig met deze zaak, tips zijn welkom !! Laat dit in hemelsnaam afgelopen zijn !!"

Signalementen van de daders:


Dader 1:
Blanke vrouw / Lengte 1.60 m
Leeftijd ongeveer 16 à 17 jaar
Blond lang haar (staart)
Zwarte jas / Zwarte (strakke) broek

Dader 2:
Blanke vrouw / Lengte 1.60 m.
Leeftijd ongeveer 16 à 17 jaar
Donker lang haar (staart)
Zwarte jas / Blauwe spijkerbroek


bronnen: Algemeen Dagblad / SBS6 - Hart van Nederland (Foto's) / Omrop Fryslan (Video)