vrijdag 14 december 2012

Nieuwe Bijbel is niet Homofoob


In de Verenigde Staten is deze week een zogenoemde 'homobijbel' uitgebracht met de titel 'Queen James Bible'. De initiatiefnemers hebben een nieuwe vertaling gemaakt van de 'King James I' bijbel en hem vernoemd naar een Brits lid van het koninklijk huis die bekend was onder de bijnaam 'Queen James', omdat hij enkele homoseksuele affaires zou hebben gehad.

In de bijbel zijn teksten over homoseksualiteit en vermeende homoseksuele handelingen herzien en vertaald naar een hedendaags perspectief. Volgens de schrijvers van de hernieuwde uitgave lost de homobijbel "lang bestaande interpretatieve dubbelzinnigheid in de belangrijkste bijbelgedeelten over homoseksualiteit op." In de 'Queen James Bible' wordt homoseksualiteit niet benaderd als een zonde en worden frases over mannen in relatie met vrouwen én mannen op een homovriendelijke manier verwoord.

De initiatiefnemers willen met het nieuwe boek christenen laten zien dat God homoseksuelen nooit heeft gehaat en dat de bijbel niet homofoob is. "Seksualiteit kan je niet kiezen maar het geloof in God wel. Vanaf nu kan je ook een bijbel kiezen", aldus één van de schrijvers.

bron: GaySite.nl