vrijdag 14 december 2012

Zaterdag 15 december: Christmas Canal Parade Amsterdam

Zaterdag 15 december 2012 vindt in Amsterdam de Christmas Canal Parade plaats, als onder van het Amsterdam Light Festival. Het is een winterse parade van feeƫriek verlichte boten door de grachten van de stad en heeft niets met de jaarlijkse Gay Canal Parade in augustus te maken: alleen de route is min of meer dezelfde: via de Prinsengracht en de Amstel.

Bij de Nieuwe Herengracht gaat de stoet rechtsaf (dus niet zoals in augustus om de Stopera heen) naar het Scheepvaartmuseum bij het Oosterdok. Zo’n veertig salon- en rondvaartboren, praal- en dekschuiten varen sprookjesachtig verlicht en uitbundig versierd over het water, met life muziek, een varend carillon, een spuitende fontein en vrolijk theater.

Het belooft een sfeervolle avond in de donkere dagen voor kerst te worden. De tocht begint om 18.30 uur op de Korte Prinsengracht en eindigt rond 21.00 uur op het Oosterdok. De eerste boot zal tegen 19.00 uur de Leidsestraat passeren, een half uur later de Amstel. De Canal Parade maakt onderdeel uit van het Amsterdam Light Festival, dat duurt tot en met lichtkunstwerken op en aan het water, tot en met 20 januari 2013. De dag ervoor gaat de Illuminade van start; een wandelroute langs 20 lichtobjecten.

bron: Gay.blog.nl