dinsdag 24 oktober 2017

Breda | Venise Bar krijgt z'n eigen Gay-carnavalsvereniging: "De Jeanettekes"

Breda  →  Ze zijn een van de eerste Gay-carnavalsverenigingen van Noord-Brabant. Een groep vaste bezoekers van de 'Venise Bar' in Breda is carnavalsvereniging De Jeanettekes gestart.

Maandagavond wordt er al hard gewerkt in de loods in Breda aan een heuse carnavalswagen waarmee de kersverse carnavalsvereniging mee gaat doen met de optocht in Breda. Maar er wordt niet door iedereen hard gewerkt. "Ik ben niet zo'n bouwkoningin", zegt J.J. Chardonnay. Als de wa- gen eenmaal af is gaat ze als drag queen op een grote troon voor op de wagen.  "Ik ben er vanavond meer voor het entertainment en 't vermaak". 
                                           

Er-na
De reden van de oprichting is 't 50-jarige bestaan van de Venise Bar.  Eigenaar Edwin van de Merwe: "We gaan een 'Venetiaanse wagen' maken, compleet met Venetiaanse maskers. En als thema hebben we: "We Zwaaien Er-na". Genaamd naar de vrouw die bar Venise heeft opgericht in 1967, Erna de Haas".

Johan - de voorzitter van de carnavalsvereniging - beaamt dat het allemaal niet zo makkelijk is. "Maar we krijgen wel veel hulp" ‼, vertelt hij. "Veel mensen denken dat homoseksuelen niet zo handig zijn, maar we doen gewoon ons uiterste best en dan zien we wel waar we uitkomen".
bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com – OmroepBrabant.nl / YouTube.com