woensdag 20 september 2017

George Michael - Freedom | "George maakte een documentaire over z'n leven"

Vlak voor zijn dood in december 2016 werkte George Michael aan een documentaire over zijn muziekcarrière. De titel luidt 'Freedom' en de eerste beelden zijn nu vrijgegeven. Bekijk hieronder de trailers.

George Michael was eind jaren tachtig verwikkeld in een bittere strijd met zijn platenmaatschappij ‼ De zanger had geen zin meer om te doen wat er van hem verlangd werd, wat onder andere betekende dat hij niet langer in zijn eigen video's wilde verschijnen.

Freedom verwijst naar zijn single uit 1990. In de bijbehorende video zijn talloze topmodellen te zien en George zelf had alleen een cameo. Voor het album dat in hetzelfde jaar verscheen – "Listen Without Prejudice" – Volume 1 – deed George Michael nauwelijks promotie. Het kwam tot een rechtszaak met zijn platenmaatschappij, waarin hij in deze documentaire op terugblikt.
                                        
                                         

Bekenden
"George Michael" heeft de documentaire zelf geregisseerd. Hij trommelde aardig wat bekenden op, onder wie: Kate Moss, Nile Rodgers, Stevie Wonder, Ricky Gervais, Cindy Crawford,  Elton John, James Corden, Mary J. Blige,  Mark Ronson, Naomi Campbell, Tony BennettLiam Gallagher.

De documentaire 'Freedom' wordt op 21 oktober uitgezonden op Showtime in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk zal Channel 4 Freedom uitzenden. Over een Nederlandse uitzending is nog niets bekend.

Zie ook:

Recent geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   George Michael | Nieuwe single van "George Michael" binnenkort in de winkels

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com