zondag 17 september 2017

Vlissingen – 120 BPM | Film by the Sea bekroont Frans Homo·drama '120 BPM'

Vlissingen – Film by the Sea – 120 BPM  →  De Nederlandse boekverfilming 'Tonio' en het Franse drama '120 BPM' hebben vrijdag de belangrijkste prijzen in de wacht gesleept op het festival Film by the Sea in Vlissingen. De ceremonie vond vrijdagvond plaats.

Een grote prijs van 't festival 'Le Prix TV5 Monde', ging naar het Franse Homo-drama 120 BPM. De film 120 BPM van regisseur Robin Campillo vertelt over de manier waarop de Franse homogemeenschap begin jaren negentig – tijdens de uitbraak van de Aids-epidemie – moest vechten voor hulp en erkenning. De jury stelde dat het drama 120 BPM "binnenkwam als een mokerslag"  "We moesten na het zien van deze 'lieve', emotionele, rauwe, actuele, verontrustende en snijdende film alle verpletterende emoties even laten bezinken".
                                           
                                         
120 BPM – die eerder ook in de prijzen viel op het Filmfestival van Cannes – draait vanaf eind september in de Nederlandse bioscopen.

Zie ook:

Update:  
120 BPM geeft de Aids-activisten van ACT UP Paris een welverdiend gezicht   120 BPM | "De Aids-activisten van ACT UP Paris"  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Vlissingen – Gaybrapad | "Eerste Zeeuwse 'Regenboogzebrapad' komt in Vlissingen" → Onthuld tijdens "Film by the Sea" 

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Showbizz Nieuws / YouTube.com