vrijdag 6 januari 2017

Amsterdam - Gay Pride 2017 | Thema van A'dam Gay Pride: "This Is My Pride"

Amsterdam – Gay Pride  →  De Amsterdam Gay Pride wordt dit jaar van 29 juli tot 6 augustus 2017 gehouden, en de botenparade is op zaterdag 5 augustus. Thema van de aankomende Pride is "This Is My Pride".

Het thema van dit jaar wordt op twee manieren geïnterpreteerd  Directeur Lucien Spee van Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP): "We gaan dit jaar met Pride "Back to Basic"   Het negen dagen durende festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend evenement, een icoon met een voorbeeldfunctie. 
                                                

                                                                      
Lucien Spee: "Dit jaar gaan we terug naar de kern van ons ontstaan en zetten we aan de ene kant de Amsterdamse LHBTI-community en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen, centraal  We maken een pas op de plaats en kijken met elkaar terug op hoe we dit bereikt hebben en hoe we onze toekomst zien". 

► "Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de persoonlijke strijd die LHBTI's (nog steeds) hebben om te kunnen zijn, wie ze zijn en hen daar ook trots op te laten zijn. Uiteraard geïnspireerd op 'This Is My Life' van Shirley Bassey   Immers, ook de tolerantie en acceptatie in Nederland staat onder druk, daar moeten we aandacht voor blijven vragen". Ofwel: "This Is My Pride. Dit is mijn festival. Dit is wie ik ben"

Klik HIER voor meer informatie

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com