woensdag 20 december 2017

Polen - Jakub & Dawid – Kerstmis | Homo-romantisch Kerstlied verovert Polen

Poolse LGBT-activisten Jakub Kwieciński en Dawid Mycek hebben een 'Kerstlied' geschreven waarmee ze oproepen tot acceptatie. De clip maakt impact in Polen, maar niet op de manier waarop Jakub en Dawid gehoopt hadden.

Het Kerstlied van Jakub Kwieciński en Dawid Mycek heet "Pokochaj Nas W Święta", wat "Hou Van Ons Tijdens De Feestdagen" betekent. Ver- schillende Poolse HoLeBi-koppels werkten aan de clip mee.  Het lied roept op tot acceptatie in Polen waar best wel een gayscene is – maar waar er vooral gezwegen wordt over anders zijn.

Jakub en Dawid maken al langer video's om homoseksuele relaties meer zichtbaarheid te geven.  Het koppel trouwde dit jaar in de Portugese stad Madeira.
                                                 
                                     

De clip is op YouTube al meer dan 100.000 keer bekeken.  Rechtse media lusten de song niet en noemen het een aanval op het Christendom en een belediging voor Kerstmis.

Maar Jakub en Dawid laten zich niet uit het veld slaan.  "Tussen alle haatberichten op YouTube.com, lezen we ook veel steun.  Dat op zich is al een Kerstmirakel".
bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be / YouTube.com