dinsdag 19 december 2017

Doodstraf voor moordenaar van de 8-jarige 'Homoseksuele' Gabriel Fernandez

Amerika  –  De man die een 8-jarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde – omdat hij dacht dat de jongen 'Homo' was – heeft van de jury een doodstraf gekregen.

De 37-jarige 'Isauro Aguirre' was vorige maand al veroordeeld voor de moord op de 8-jarige "Gabriel Fernandez". De stiefvader martelde en terrori- seerde de jongen acht maanden lang in het bijzijn van zijn twee broertjes van 16 en 14 jaar – en moeder waarmee hij een relatie had. Zij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
                                       
        
                                                                      
De jury stemde na een raadpleging van zeven uur voor de doodsstraf.  Tijdens de behandeling werd uit de doeken gedaan hoe het 8-jarige jongetje maandenlang mishandeld werd. Zo kreeg hij dagelijks slagen met een riem, werd er met 'n bolletjesgeweer in z'n gezicht en kruis geschoten, werd hij uitgehongerd.  Detective Eliot Urbe, die de zaak onderzocht, verklaarde dat hij nog nooit een kinderlichaam gezien had met zulke verwondingen als dat van Gabriel.

Tijdens de voorlezing van 't verdict door de jury was ook de biologische vader aanwezig.  Hij bedankte na afloop een van de inspecteurs die aan de zaak werkte. De uiteindelijke straf die Isauro Aguirre krijgt wordt op 8 maart 2018 bekend gemaakt.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com - GayLive.be