woensdag 20 december 2017

LHBT's – Film : 'Call Me By Your Name' | "Homo-drama wint meerdere prijzen"

Italië / Amerika  →  Het romantische drama "Call Me By Your Name" – over een zomerse romance tussen twee jongemannen – is ook in Los Angeles volgens critici 'De beste film van 't jaar' ‼  "Call Me By Your Name" werd door de recensenten niet alleen tot beste film uitgeroepen, maar won ook de prijs voor beste regie en beste hoofdrolspeler. 

De 21-jarige Timothée Chalamet, die een tiener speelt die verliefd wordt op een archeologiestudent, werd eerder ook al door de critici in New York bekroond als beste acteur van het jaar. De prijzenregen voor Timothée Chalamet maakt hem groot favoriet voor de "Oscar" voor beste acteur, die eind februari wordt uitgereikt. Hij zou een record kunnen breken als jongste winnaar in deze categorie ooit. Dit record staat nu op naam van Adrien Brody, die 29 was toen hij het beeldje won voor The Pianist.
                                       

Franse Homo-activisten
In de categorieën beste buitenlandse film, beste animatiefilm en beste debuut waren de critici in 'Los Angeles' het volmondig eens met hun collega's in New York.  In de eerste categorie ging de prijs naar het Franse "120 BPM" – over 'Franse Homo-activisten' die begin jaren negentig probeerden bewustzijn over Aids en Hiv te creëren. 
bronnen: GayNews.nl / Telegraaf.nl / Twitter.com – GayNews.nl / YouTube.com