maandag 18 december 2017

Filipijnen – Rodrigo Duterte | President van de Filipijnen steunt Homohuwelijk

Filipijnen  –  Rodrigo Duterte heeft z'n steun toegezegd voor de openstelling van het huwelijk voor HoLeBi-koppels. De president van de Filipijnen wil ook een nationale LGBT-commissie opstarten.

Rodrigo Roa Duterte heeft afgelopen weekend een oproep gedaan aan de HoLeBi- en Transgendergemeenschap in de Filipijnen om de "beste, eer- lijkste en ijverigste" HoLeBi's en Transgenders te nomineren voor deze LGBT-commissie.

President Duterte verklaarde ook dat hij "geen probleem heeft met een man en die met een man trouwt". En ja: "hiervoor moet de wet veranderd worden".

Een woordvoerder zei achteraf: "President Duterte is de president van ale Filipino's. De regering steunt inclusiviteit en gevoeligheid. We maken geen onderscheid. We zijn allen Filipino's die van rechten, vrijheden en gelijkheid genieten", verklaarde Harry Roque
                                        
                                               

Warm en koud
Rodrigo Duterte staat nochtans niet bekend om zijn subtiliteit en streven naar inclusie. Hij verklaarde eerder dit jaar dat gevangen niet te corrige- ren zijn omdat ze homo zijn geworden.

Hij noemde de openlijk homoseksuele ambassadeur van de Verenigde Staten in de Filipijnen Philip Goldberg een "hoerenzoon".

Tijdens zijn presidentiële campagne toonde hij zich ook een tegenstander van 't homohuwelijk. "De wet zegt: mannen kunnen alleen met een vrouw trouwen en vrouwen alleen met een man", verklaarde hij toen.

Rodrigo Duterte heeft bovendien ook de reputatie hard te zijn tegenover drugdealers en -gebruikers.  Er zouden al verdachten in in verdachte om- standigheden zijn omgekomen. 

Zie ook: 
bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be / Facebook.com – HoLeBi.info