dinsdag 4 juli 2017

Ophef in rappersland over de 'Homo-uitspraken' van Ali B, Boef en Ronnie Flex

RTL Summer Night  →  Ophef in Rappersland door het optreden van Boef, Ronnie Flex en Ali B in Summer Night.  De rappers kwamen in de uitzending op voor het homohuwelijk, maar dat kan een groot gedeelte van hun achterban niet waarderen.

Hoofdredacteur Anton de Wit van het Katholiek Nieuwsblad schoof afgelopen maandag aan in de talkshow om te komen praten over de legalisering van het homohuwelijk in Duitsland. Hij is, net als de Duitse bondskanselier Angela Merkel, een tegenstander van de legalisering van homohuwelijk. Het standpunt van Anton zorgde voor een hoop weerstand bij de andere talkshowgasten. "Ik vind het echt bizar. Ik denk: wat maakt het je uit ?! Ik denk: leef gewoon je leven, laat een ander leven", reageerde een verbaasde Ali B.

Ali B kon rekenen op de bijval van rapper Boef. "Maar als 80 procent hetero is, dan zullen kinderen altijd blijven evolueren en voortbestaan, dus waarom maak jij je zo druk als mensen zich met elkaar bezig willen houden ?!  Laat ze gewoon lekker" ‼

Ook Ronnie Flex begrijpt niet waarom Anton een tegenstander is van het homohuwelijk. "Wanneer je iemand iets ontzegt, ben je er tegen. Je zegt: "Ik ben er niet tegen", maar je ontzegt een groep mensen hun recht, dus dan ben je er volgens mij gewoon tegen".
                                   

                                                 
Online ophef
Het TV-optreden van de populaire rappers heeft gezorgd voor woeste reacties bij hun achterban. Op sociale media gaat men los op Ali B, Boef en Ronnie Flex. "Tegenwoordig moet je blijkbaar slijmen bij homo's en hun hielen likken en buigen voor de satanisten om op te klimmen in de media, entertainmentindustrie en politiek", reageert een fan. Ook andere fans zijn boos over het pro-homostandpunt van de rappers. "At the end of the day, Boef, je weet zelf dat je diep in je hart niet pro-homo bent. Maar ja wat te doen op landelijk TV met zoveel kijkers he. Kan niet altijd je echte mening uitspreken. Toch zonde dat je zo tegen die man ingaat, terwijl je zijn mening eigenlijk ook deelt. Jammer. Had je hoger ingeschat man".

De rappers hebben vooralsnog nog niet gereageerd op de online rel rondom het TV-optreden in RTL Summer Night.

Zie ook:
Zo gepassioneerd is 'Ali B' als het om het Homohuwelijk gaat  /  Achterban van Ali B en Boef woest over Homo-uitspraken  
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL Boulevard / YouTube.com