woensdag 5 juli 2017

Danger & Eggs | "Een cartoonserie over 'Gays & Transgenders' voor kinderen"

Kinderen die Transgender zijn, een vader die Gay is en een Lesbisch folkduo vormen de entourage van een nieuwe tekenfilmserie op Amazon Prime ‼  De makers gaan vol voor diversiteit en de serie is bedoeld voor kinderen. De naam: "Danger & Eggs".
  
In de serie zijn de avonturen te zien van een meisje genaamd D.D. Danger en haar beste vriend, een gigantisch ei dat Philip heet. Ze bedenken spelletjes voor elkaar in een park, waar ze de meest uiteenlopende figuren tegenkomen.

Danger & Eggs is bedacht door Shadi Petosky, die zelf een transgender vrouw is. Eerder maakte ze video games voor Cartoon Network. Ze vertelt dat de serie draait om diversiteit, zonder daarbij te vervallen in clichés.

"In de serie draait het niet om verliefdheden of relaties", vertelt Petosky aan NewNowNext. "We laten onschuldige LHBTIQ-vriendschappen zien in de leeftijd dat er nog geen romantische verhoudingen ontstaan".
                                               
                                           
Happy Pride
In Danger & Eggs komen momenten voor als een Gay Pride. Hierbij doet Shadi Petosky geen concessies: "Ze zeggen gewoon 'Happy Pride' tegen elkaar en geen verbloemde termen als Rainbow Day", zoals andere shows zouden doen.

In een aflevering genaamd 'Chosen Family' komt een transgender tienermeisje voor, genaamd Zadie. Zij zingt een lied waarin ze D.D. en Philip uitlegt dat ze zich eindelijk geaccepteerd voelt door haar zelfgekozen familie.

Er zijn 13 afleveringen gemaakt van Danger & Eggs, dat zich richt op kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar. De serie is te zien op Amazon Prime.

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Winq.nl / YouTube.com