zondag 2 juli 2017

België / Engeland – Maxim (19) | Maxim Magnus: "Transgender is géén trend"

België / Engeland – 'Maxim Magnus' (19)  →  "Transgender is géén trend", zegt de Belgische Maxim Magnus (19) in een Engelstalige getuigenis op YouTube.

Maxim Magnus studeert mode-communicatie in Londen. Toen ze een opdracht kreeg over trends, werd ze kwaad.

"Het ging over subculturen en de leerkracht had er de LGBT-gemeenschap ook tussen geplaatst. Dat heeft me pijn gedaan", vertelt Magnus hierover in De Morgen. "Heel veel mensen denken dat trans iets fashionable is. Het zou een trend zijn, een keuze, maar je wordt echt niet wakker en denkt "O, vandaag ga ik eens mijn geslacht veranderen". Het feit dat we nu meer over transgenders spreken, wijst niet op een trend. Het bewijst gewoon dat we ons eindelijk aan het emanciperen zijn".
                                     
                                           
(Niet) Zwart-Wit
Gekleed in een wit hemd in een zwart-wit video getuigt Maxim Magnus over de uitdagingen waar transgenders voor staan. "Trans zijn is sterk zijn. Dagelijks word je eraan herinnerd dat je anders bent". Maar de waarheid is: "We zijn zoals jij, zoals iedereen". Ze vertelt dat niet elke transgender geaccepteerd wordt. Dat transgender-zijn gezien wordt als aandachtzoekerij.

"Trans-zijn houdt veel zaken in, maar het is geen trend", besluit Maxim Magnus.
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:  Maxim Magnus (18) maakt transitie van man naar vrouw | "Ik ben dolgelukkig" ‼

bronnen: ZiZo-Magazine.be / DeMorgen.be / Twitter.com – ZiZo Online / YouTube.com