zaterdag 8 juli 2017

Nijmegen - Spiegelwaal | Homo's zwemmen morgen in nevengeul van de Waal

Nijmegen – Homo's – PINK Tournament  →  De nevengeul van de Waal bij NijmegenSpiegelwaal geheten – is zondag het decor van een zwemwedstrijd voor homo's en lesbiënnes in open water

De zwemmatch over 750 en 1.500 meter maakt deel uit van het twee·daagse PINK Tournament en zal rond 12.00 uur starten. 'PINK Tournament' is een sporttoernooi met badminton, hardlopen, volleybal, wielrennen en dus ook zwemmen.

Het is sinds 2004 de zesde keer dat 'Gay Sport Nijmegen' – een samenwerkingsverband van Nijmeegse homo-sportverenigingen – het evenement houdt. Er doen in totaal een kleine honderd mensen aan mee, waarvan sommige bij meerdere sporten.

De zwemwedstrijd in de Spiegelwaal is een nieuw element in het toernooi en komt in de plaats van zwemmen in een bad. Ook het wielrennen en hardlopen zijn, om het buitensport-element meer body te geven, nieuw aan het programma toegevoegd.

Zondag 09 juli 2017  –  Gay Sport Nijmegen  –  PINK Tournament    Zwemmen in Open Water  →  Nijmegen  –  Spiegelwaal    Start: 12.00 uur

bronnen: Gelderlander.nl / Twitter.com – De Gelderlander