donderdag 27 juli 2017

Nederlandse Spoorwegen | "De NS gaat reizigers Genderneutraal aanspreken"

Nederlandse Spoorwegen - 'Beste Reizigers'  →  De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan hun reizigers bij de invoering van de nieuwe dienstregeling Genderneutraal aanspreken met "Beste Reizigers"De NS laten dus de aanspreektitel "Dames en Heren" achterwege.

De tekst, die te horen is bij de 24.000 automatische omroepberichten, wordt bij de invoering van de nieuwe dienstregeling op 10 december aange- past. Ook de machinisten, conducteurs en omroepers op de treinen en in de stations krijgen de instructie om de reizigers van dan af genderneutraal aan te spreken.

"Een kleine wijziging, maar tegelijkertijd is het toch ook heel logisch om onze reizigers aan te spreken met wat ze voor ons zijn ?! ... namelijk beste reizigers", aldus NS-baas Roger van Boxtel.  "Onze mensen op de trein willen graag dat iedereen zich welkom voelt. In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur zelf hoe hij zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief".

De Nederlandse Spoorwegen volgen hiermee in de voetsporen van de stad 'Amsterdam' en de 'Londense Metro' die eerder al lieten weten dat ze genderneutraal gaan communiceren met hun inwoners en reizigers.

In een reactie aan GayLive.be laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten dat er momenteel geen plannen zijn om in Belgiƫ het Nederlandse voor- beeld te volgen.

bronnen: GayLive.be / Twitter.com – NS Online