dinsdag 25 juli 2017

Den Haag | "Tot cel en werkstraffen veroordeeld na beroving Homoseksuelen"

Den Haag – Rechtbank  →  Minstens 'drie homoseksuele slachtoffers' werden in november door een groep 'Westlandse jongeren' via datingsites naar Naaldwijk gelokt waar ze werden mishandeld en beroofd. Aan de merendeels minderjarige en Westlandse berovers werden maandag door de Haagse rechtbank straffen opgelegd.

De straffen variëren ‼  Sommige daders krijgen een half jaar jeugddetentie – waarvan de helft voorwaardelijk tot zeventien maanden cel. Een paar kregen er werkstraffen bij tot 150 uur. Er was hen ook lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd ... maar de rechtbank heeft hen daarvan vrijgesproken.
                                             

                                    
De behandeling van de zaak diende enkele weken geleden achter gesloten deuren - vanwege de minderjarigheid van de meeste verdachten. Er wer- den toen onvoorwaardelijke straffen geëist van 2,5 maand jeugddetentie tot 2,5 jaar celstraf.
       
Vaker
Het OM denkt dat de groep jongeren vaker toesloeg, maar beperkte zich op de dagvaarding tot drie incidenten in november vorig jaar. De via homo- dating websites als Bull Chat gelokte slachtoffers, werden in Naaldwijk opgewacht door meerdere gemaskerde daders. Slachtoffers werden geslagen met een pistool bedreigd en beroofd van geld en spullen als mobieltjes ‼  Een van de slachtoffers moest zelfs toezien hoe de daders er met zijn auto vandoor gingen.
                                          
                             
                                                 
De groep werd december vorig jaar opgerold door een 70-koppige politiemacht. De politie pakte toen een 15-jarige en een 16-jarige jongen op, drie jongens van 17 en een Naaldwijker van 19. De laagste straf is voor de destijds 15-jarige dader, de hoogste straf voor de meerderjarige Naaldwijker.

Een aantal daders moeten ook diverse behandel- en begeleidingstrajecten ondergaan van de rechtbank.
                          
Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – WOS.nl / Facebook.com – AD.nl / YouTube.com – OmroepWest.nl