maandag 28 november 2016

Australië - Tyrone Unsworth | Troye Sivan draagt Award op aan gepeste tiener

Australië    Zanger 'Troye Sivan' won afgelopen weekend twee Australische awards. Een daarvan droeg hij op aan alle LHBT-kinderen in Australië.

Aanleiding was de zelfmoord van een 13-jarige jongen, Tyrone Unsworth uit Brisbane, nadat hij jaren was gepest met zijn homoseksualiteit. Het heeft in Australië het debat rond 'veiligheid op scholen' aangewakkerd. Een campagne genaamd 'Safe Schools' lag onder vuur omdat deze te expliciet zou zijn in de ogen van sommige Australiërs.
                                      
                               
De ARIA's zou je de Australische Grammy's kunnen noemen. De 21-jarige 'Troye Sivan' won zijn awards in de categorieën 'Song van het jaar' en 'Beste video'. In zijn video's spelen telkens homoseksuele verhaallijnen  De ene keer is het een verliefd stel dat 'in het geheim' een relatie heeft. De andere keer is het Troye Sivan zelf die een "love interest" heeft. Met de muziek van Troye Sivan en in zijn video wil hij laten zien dat diversiteit de normaalste zaak van de wereld is.

Joel Meares van de Sydney Morning Herald zag in het opdragen van de award een mooie aanleiding voor een column met de titel "Gay cele- brities have a platform – they should use it" 

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Matt Gilbertson / YouTube.com