woensdag 14 september 2016

Amerika - Showbizz | "Transgender·actrice 'Alexis Arquette' (47) overleden" ‼

USA  →  De Amerikaanse transgender-actrice Alexis Arquette is overleden. De vrouw  die werd geboren als Robert Arquette  speelde vooral bijrollen. Ze werd 47 jaar. Dat schrijven Amerikaanse en Engelse media.

Het was haar broer, Richmond Arquette, die het nieuws via Facebook de wereld instuurde  Over de omstandigheden van het overlijden werd niets gezegd.
                                              
                                                                                                     
Volgens TMZ was de 47-jarige Alexis Arquette al enige tijd ziek. "Ze vertrok voordat we er klaar voor waren haar te laten gaan" ‼, zo schreven Patricia Arquette en haar broers en zus in hun verklaring. Ze beschrijven Alexis als hun leraar. "Terwijl Alexis tot vrouw transformeerde, leerde ze ons over tolerantie en acceptatie. Tijdens dit proces werd ze onze zus, en leerde ze ons wat echte liefde is".

Als man was Alexis Arquette onder meer te zien in de films 'Pulp Fiction' en 'The Wedding Singer'   Haar familie heeft fans en bekenden ge- vraagd hen geen bloemen te sturen ... maar in plaats daarvan in de naam van 'Alexis' geld te doneren aan organisaties die zich inzetten voor de rechten van homo's en transseksuelen.
                                 
                                      
Acteursfamilie
Alexis Arquette werd geboren in een echte acteursfamilie. Haar zus 'Patricia Arquette' ontving in 2015 nog een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in 'Boyhood'.

Over haar geslachtsverandering maakte Alexis Arquette de documentaire: 'Alexis Arquette: She's My Brother'.

Zie ook:
bronnen: BN·DeStem.nl / Twitter.com – Boy George / Twitter.com – David Arquette