dinsdag 13 september 2016

TV-Tips – Vanavond | 'Love Me Gender' – 'Pariah' – 'Inside The Chinese Closet'

TV·Tip – Love Me Gender → NPO 3 – 20.30 uur | De EO brengt reality·serie met vijf Transgenders

Evangelische Omroep  →  In 'Love Me Gender' volgt de Evangelische Omroep (EO) vijf 'Transgenders' bij hun zoektocht naar liefde   Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen.

"Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag: 'Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg' ?!  Een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met 'de vooroordelen van de maatschappij'   Zijn ze klaar voor de liefde en is de liefde klaar voor hen" ?!, kondigt EO het programma aan. 

Op zoek naar liefde
In 6 afleveringen volgen we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (27).  Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde: "een echte re- latie met iemand, maar ook de acceptatie van mensen dichtbij".

Lisa: "Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen". De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen. Want met struggles, afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken. Jennifer: "Tot mijn zestien- de heb ik het echt heel zwaar gehad. Maar nu ben ik hier, en ik voel me precies goed. Al vind ik dat daten wel een beetje ongemakkelijk".
                               

                           
Worstelen
Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben.

Eindredacteur Herman Wegter: "Ik ben heel blij dat we dit programma als Evangelische Omroep maken. Veel mensen hebben direct een me- ning over transgenders   Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn".

'Love Me Gender' → Vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 3
bronnen: ZiZo-Magazine.be / EO.nl / YouTube.com

                                      
TV·Tip - Dinsdag 13 september 2016 - SBS 9 - 20.30 uur | Afro-Amerikaanse Lesbo-film: 'Pariah'
                       
Het valt niet mee om op vrouwen te vallen, ondervindt Alike (Adepero Oduye) in de film 'Pariah'   Het 17-jarige meisje kan goed leren, schrijft prachtige gedichten, maar zit toch behoorlijk met zichzelf in de knoop. Thuis stuit ze op veel vooroordelen. 

Vooral haar moeder keurt de levensstijl van haar dochter af en ligt hierover regelmatig in de clinch met haar vader ‼ Gelukkig heeft ze vriendin- nen die haar steunen en komt ze zelfs een vrouw tegen voor wie ze romantische gevoelens ontwikkelt.
                                
                           
Nigeria
Hoofdrolspeelster 'Adepero Oduye' vindt dat er sinds ze de film heeft gedraaid veel is veranderd in de acceptatie van 'Homoseksualiteit', niet alleen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap, maar ook in Afrika zelf.

Ze vertelt in Vogue dat ze dat ook merkte toen ze met haar in Nigeria wonende moeder belde.  "Die zei dat 'n film als 'Pariah' ook naar Afrika moest komen. Eerder sprak ze nooit over dit soort onderwerpen".

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com

                            
TV-Tip – NPO 2 → 13 september 2016 – 22.55 uur | 2 DOC – Docu: "Inside The Chinese Closet" ‼

Inside The Chinese Closet  →  'Inside The Chinese Closet' vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind.

Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen   Via zijn online zoektochten en onder grondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen ... maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die 'zoektocht' blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht.

Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij ?!  Gedu- rende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners & van de partners van 't verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo's in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

Inside The Chinese Closet  →  2 DOC  –  Dinsdag 13 september 2016  –  NPO 2  –  22.55 uur
Inside The Chinese Closet  was dit jaar ook de zien in de bioscoop tijdens het: 'Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016'   
                                                                                      
                                  
Rotterdam – Vertoning & Gesprek  →  Special Screening in LantarenVenster Rotterdam op 27 september 2016 om 19.15 uur, waar er verder op het onderwerp ingegaan wordt. Na de screening gaat gespreksleider 'Christy de Witt' (creatief ondernemer, beeldend kunstenaar, humanist / wereldburger) het gesprek aan met drie gasten die niet alleen tegen een generatiekloof aanlopen maar ook zijn opgegroeid tussen twee culturen ► Zhi Li (Psychologe), Reza Kartozen - Wong (Veryazn) en Pete Wu (VICE).

Zie ook:
•   Televisie | "Inside The Chinese Closet" ‼  →  13 september op NPO 2    
bronnen:  Witfilm.nl → Inside The Chinese Closet  /  NTR.nl  2 DOC → Inside The Chinese Closet
en ook :  Herrie.com – Charlotte van der Steen / YouTube.com / Twitter.com – Herrie Film & TV