donderdag 9 juni 2016

Den Bosch – Rainbow@TheGAYTE | Eerste Gay-feest voor jongeren in De Poort

► Op zaterdag 18 juni 2016 wordt in Jongerencentrum De Poort → "Rainbow@theGAYTE" georganiseerd. Een hetero-vriendelijk feest voor LHBT-jongeren van 16 tot 26 jaar uit onze regio ‼ Daarmee wordt in aanloop naar het Roze jaar 2017, waarin ROZE ZATERDAG in 's-Hertogenbosch gevierd wordt, een eerste nieuwe activiteit georganiseerd  Vele andere activiteiten zullen in de loop van dit en het volgend jaar volgen.

Dat er onder jongeren veel behoefte is aan 'n plek om veilig uit te kunnen gaan en waar hun seksuele geaardheid geen issue is - bleek wel uit het grote enthousiasme waarmee een gedreven jongerenwerkgroep van Roze Zaterdag 's-Hertogenbosch en Oss aan de slag is gegaan om 't feest daadwerkelijk te realiseren. 

Dankzij bijdragen vanuit Regenboogstad 's-Hertogenbosch en COC NoordoostBrabant is in korte tijd een feest georganiseerd, waar Lesbo's, Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LHBT) met elkaar in contact kunnen komen.

Het belang van zo'n feest mag afgeleid worden uit het feit dat ieder jaar opnieuw in onderzoeken wordt aangetoond hoe moeilijk jongeren het vaak hebben met hun coming out

Gayfeest Rainbow@theGAYTE kan ertoe bijdragen om in een ongedwongen sfeer ervaringen te kunnen delen en er samen sterker van te wor- den. Romilda Mulder, vrijwilliger bij Jongerencentrum De Poort én de jongerenwerkgroep van "Roze Zaterdag", geeft aan: "Ik vind het fijn om mezelf te kunnen zijn zonder dat iemand er wat om geeft. Daarom werk ik graag mee aan 'n feest waar iedereen kan zijn zoals hij of zij is".

Ook de vrijwilligers Kitty Richters en Thierry Koningstein benadrukken hoe belangrijk het is een plek te hebben waar je onder elkaar bent en niet hoeft na te denken of er misschien door anderen gekeken of (negatief) gereageerd wordt ... als je hand in hand loopt of met je vriendje of vriendin danst. Een plek waar 'anders zijn' normaal is, dat vinden jongeren bij Rainbow@theGAYTE

Rainbow@theGAYTE, het eerste Bossche gayfeest voor jongeren vindt plaats op zaterdag 18 juni in Jongerencentrum 'De Poort'. De deuren gaan open om 21.00 uur en de entree bedraagt € 2,50.

bronnen: Roze Zaterdag 2017 's-Hertogenbosch & Oss – Rick Evers / Twitter.com – Rainbow@TheGAYTE