woensdag 3 februari 2016

Amsterdam - Aids Fonds | Femke Halsema voorzitter toezichtsraad Aids Fonds

Amsterdam    Femke Halsema is met ingang van 1 februari de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de stichting Aids Fonds - STOP AIDS NOW  – Soa Aids Nederland, in Amsterdam. Het betreft een onbezoldigde nevenfunctie. "Aids verdient nog altijd alle aan- dacht", verklaart Femke Halsema. "Elk jaar sterven meer dan 1 miljoen mensen aan de gevolgen van Aids. Het is voor vrouwen jonger dan 25 jaar zelfs doodsoorzaak nummer één. De Aidsepidemie woekert, vooral in landen in Afrika en Azië, maar ook dichterbij, in Oost Europese landen. Willen we Aids echt de wereld uit hebben in 2030, zoals internationaal is afgesproken, dan vraagt dat om geld en in- zet. Ik wil hier voor inzetten".

"Een sterke organisatie, activistisch in Nederland & wereldwijd", noemt Femke Halsema de stichting, "erkend om haar onvoorwaardelijke steun aan meisjes en jonge vrouwen, mannen die seks hebben met mannen, transgenders, sekswerkers en mensen die drugs gebruiken   Samen met de Nederlandse overheid heeft de organisatie een leidende rol in de wereldwijde strijd tegen Aids en Hiv. De internationale Aids Conferentie van 2018 komt niet voor niets naar Amsterdam".

Femke Halsema is auteur en TV-programmamaker. Daarnaast werkt zij als adviseur en bestuurder. Daarvoor was zij als bijzonder hoogleraar verbonden aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en gaf zij leiding aan twee staatscommissies over behoorlijk bestuur  Tussen 1998 en 2011 was zij Kamerlid en fractievoorzitter voor GroenLinks. Louise van Deth, directeur van Aids Fonds - Stop Aids Now ‼ - Soa Aids Nederland: "Wij waarderen het zeer dat Femke Halsema bereid is de leiding op zich te nemen van de raad van toezicht. Iemand met zo'n grote bestuurs- ervaring en maatschappelijke betrokkenheid zal ons niet alleen ondersteunen ... maar met haar kritische houding zal Femke Halsema ons ook echt sterker maken".

Zie ook:  Femke Halsema nieuwe voorzitter Aids Fonds  /  Femke Halsema voorzitter toezichtsraad Aids Fonds

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Het Parool