zaterdag 6 februari 2016

Verenigde Naties brengt serie postzegels uit met als thema Homo-emancipatie


De Verenigde Naties (VN) heeft een serie postzegels uitgegeven met als thema LHBT-emancipatie: "Zes zegels om een internationale campagne tegen geweld tegen LHBT's onder de aandacht te brengen". 

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten zei bij de presentatie in New York dat voor dit thema was gekozen omdat "homo's en lesbiennes in veel landen nog steeds worden vervolgd vanwege hun geaardheid".

VN  Ook vindt de Verenigde Naties dat in veel landen waar LHBT's wel gelijke rechten hebben, nog veel 'hate crimes' tegen de roze medemens voorkomen. Op de postzegels staan afbeeldingen van partners van hetzelfde geslacht in innige omhelzing, een roze gezin den een vlinderachtige figuur die de transformatie van een transgender symboliseert. 

De VN brengt sinds 1951 regelmatig series postzegels uit rond onderwerpen die de VN onder de aandacht wil brengen, zoals: vrede, milieu en bedreigde dieren. Het is voor het eerst dat de organisatie zegels wijdt aan roze rechten.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – NU.nl
                         

De Verenigde Naties hebben een serie postzegels met als thema homo-emancipatie uitgebracht. Met de zes zegels wil de VN een internationale campagne tegen geweld tegen homoseksuelen onder de aandacht brengen.
Geplaatst door NU.nl op vrijdag 5 februari 2016