zondag 31 januari 2016

Amerika - Showbizzz | "Komiek 'Ronny Chieng' zet Homofoben in hun hemd" ‼

Komiek Ronny Chieng heeft in het populaire programma The Daily Show de tegenstanders van het Homohuwelijk in de VS compleet in hun hemd gezet. Hij zette een homofobe activist aan om homoseksualiteit met hamburgers te vergelijken.

Adoptie was tot voor kort voor homo-koppels in staten zonder homohuwelijk een manier om van bepaalde voordelen en rechten te kunnen ge- nieten, zoals bezoekrecht in het ziekenhuis of lagere successierechten. Het homo-koppel Nino Esposito en Roland 'Drew' Bosee speelde het spel goed mee. Nino adopteerde Roland, maar ze willen trouwen nu het huwelijk door het Federaal Hooggerechtshof in alle staten van de VS is open- gesteld voor HoLeBi-koppels.

Daddy issues
Ronny Chieng doet alsof de man zijn 'zoon' misbruikt, hoewel ze duidelijk een koppel van dezelfde leeftijd zijn. "Waarom neukt jij je zoon", dolt
Ronny Chieng, waarop Nino antwoordt dat Roland niet zijn biologische zoon is. Daarop faket Chieng 'daddy issues'.

Helemaal vreemd wordt het wanneer de komiek conservatief activist E.W. Jackson gaat interviewen. De homofobe man zegt: "Als heterosek- sualiteit het equivalent van homoseksualiteit is. Waarom zou iemand die een andere seksuele voorkeur heeft, bijvoorbeeld bestialiteit en incest, dan niet zeggen: 'en ik dan' ?". Ronny Chieng steekt de draak met Jacksons overtuiging dat de aanvaarding van homoseksualiteit zou leiden tot de aanvaarding van bestialiteit.

Homoseksualiteit & McDonald's-hamburgers
E.W. Jackson gelooft niet in het bestaan van het homohuwelijk. "Het Federaal Hooggerechtshof mag 't misschien gezegd hebben, de president 
zegt het misschien, het volk zegt het misschien, maar God zegt dat het er niet is. Dus is het er niet"  Na aandringen van de komiek voelt de activist zich genoodzaakt zich te verdedigen. Met een wel heel rare vergelijking: "Ik kan er niet mee instemmen om een McDonald's-hamburger te worden, want dat ben ik niet. Ik mag misschien ruiken als een McDonald's-hamburger, maar ik kan het nooit zijn". De komiek plaagt de acti- vist nog wat meer. "Homohuwelijk is volgens u dus zoals een McDonald's-hamburger zijn" ?!  Jacksons blunder wordt compleet door te zeggen: "Alleen McDonald's-hamburgers hebben nog een beetje voedingswaarde"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / CC.com – The Daily Show