zaterdag 19 november 2016

USA - Cher · Musical | "Broadway musical over 'Cher' in 2017 op de planken" ‼

USA  →  Afgelopen april werd al bekendgemaakt dat de homoseksuele, Tony Award-winnende scenarist "Rick Elice" (The Jersey Boys) bezig is met een show over het leven en de carrière van superster Cher  Inmiddels zijn er meer stappen gezet in de ontwikkeling van het stuk.

"Een casting-oproep voor 'The Cher Show' onthult informatie over de plot van het verhaal en de personages", meldt Gay Star News   "In deze productie zullen de personages 'Babe', 'Lady' en 'Star' de rol van Cher in verschillende periodes in haar leven vertolken. Beginnend als een tiener die verliefd wordt op Sonny Bono (Babe) ... vervolgens de succesvolle muziekster die de uitdagingen van de entertainmentindustrie ondergaat (Lady) en tenslotte als de dame die we nu kennen, met een ruime hoeveelheid levenservaring, succes maar ook dieptepunten (Star)".
                                      
                                          
Volgens de casting-oproep zijn de producenten nog bezig met het vinden van acteurs voor de rollen van Bob Mackie, filmproducent David Geffen en - jawel - Sigmund Freud, die in een droom van Cher zal verschijnen.  Bekende hits van Cher die we op toneel kunnen verwachten zijn onder andere 'I Got You Babe', 'Take Me Home', 'If I Could Turn Back Time' en 'Believe'.

Cher zelf is niet alleen het onderwerp van de musical - maar ook actief betrokken bij het schrijfproces van de show - al wordt niet verwacht dat Cher zelf op het podium te zien zal zijn. De regie van de show is in handen van Jason Moore ('Avenue Q' en de 'Pitch Perfect' films).

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Cher |  De in 2012 aangekondigde musical over Cher is nu dan toch in de maak 

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUTtv Nederland / YouTube.com